Koncerti

Svirka za vikend u CK 13

U subotu, 6. februara 2016. u 22h u Omladinskom centru CK13 nastupaju SMRIII + Transeen + Kamper + Toby Driver.

Cena ulaznice je 200 rsd.

SMRIII je trenutno međugradski bend (Vršac/Beograd/Novi Sad). Bend je imao dva raspada i okupljanja, otud i epsko III u imenu. SMRIII nema tačno definisan muzički žanr, niti odrednicu. Ukoliko bi morao da se opiše, njihov zvuk kombinuje razne uticaje: psihodelija, alternativa, underground, art-rock, stoner, noise, post punk, elektronika…

Transeen je duo iz Pančeva koji se kreću u amalgamu koji definišu kao industrijal-dark-noise-dnb-hardcore-fuckpostrok pravac.

Kamper – bubanj, gitare i bas pričaju priče.

Toby Driver je verovatno najpoznatiji kao frontmen i mastermind avant-goth benda Kayo Dot (ex-maudlin of the Well) i basista pitagorejskih prog čarobnjaka Secret Chiefs 3 (ex-Mr. Bungle). Tokom prošle decenije Driver je sa izuzetnom posvećenošću proučavao bezgraničnost muzike, od začudnog metala do finog post rocka, od asketskih balada do fusion tripova iz sedamdesetih, sarađujući sa savremenim genijima kao što je John Zorn, Trey Spruance (ex-Mr. Bungle, Faith No More), Mario Diaz de Leon (Oneirogen) i Jeremiah Cymerman. Kao solo izvođač na gitari, klavijaturama i vokalu, Driver istražuje mračni, svedeni neofolk na tragu Grouper, Michael Gira-e, Wooden Wand i drugih, sa diskretno progresivnom i uznemirujućom notom.
Na ovoj turneji Drivera će pratiti bubnjar Keith Abrams (Kayo Dot) i orguljaš Nick Hudson (Academy of Sun).

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link