Magazin Svet

Zavirite u navijačko selo u Kataru, spavajte u kontejneru za 200, u šatorima za 400 € po noći (FOTO)

Katar 1
Foto: Printscreen / Snapchat/ Daily Mail

Početak Svetskog prvenstva u fudbalu se opasno približio, a čak i najveći protivnici činjenice što se najveća fudbalska smotra odigrava u jesenjem terminu, čime je poremetila raspored svih najvažnijih liga, jednim okom će pratiti dešavanja u Kataru.

Ova pustinjska zemlja poznata je po izuzetno visokim cenama – od avio karata, smeštaja, pa do količine novca koliko morate izdvojiti za obrok ili piće, tako da će i većina navijača koji dolaze iz bogatih država bodriti svoje timove preko malih ekrana.

Dovoljno je samo reći da alkohola nema u slobodnoj prodaji u gradu (osim retkih radnji u kojima morati posedovati dozvolu za kupovinu), a u hotelima, gde možete kupiti pivo, malo ne košta ispod 10 evra.

„Povezivanje sa katarskom kulturom“

Čak i ukoliko odluče da se isprse za avionsku kartu, mogućnost rezervacije hotela je vrlo ograničena u ovoj pustinjskoj državi – em su skupi, a i nema ih baš previše.

Baš iz tog razloga najveći broj fanova se odlučio za najjeftiniji oblik smeštaja u šatorima i kontejnerima u tzv. navijačkom naselju, a Katar je pripremio 30.000 soba, sa prostorom za 60.000 gostiju.

Fifa je smeštaj opisala kao „jedinstveno iskustvo arapskog kampovanja“, koje će omogućiti navijačima da se povežu sa katarskom kulturom.

Katar 1
Foto: Printscreen / Snapchat/ Daily Mail

Dok neki izveštaji o ovom tipu smeštaja govore u superlativima – puno prostora, klima uređaj, sopstveno kupatilo, pribor za pripremu kafe i čaja, TV, fen za kosu, pegla i daska za peglanje, frižider, sef i čak wi-fi, snimci ipak ukazuju da se radi o nečemu daleko skoromnijem, piše Daily Mail.

„Podseća na logor za ratne zarobljenike“

Prizori su, u stvari daleko od primamljivih, posebno za one koji se i dalje dvoume da li se otisnuti put Katara, a hladan tuš je svakako i cena ovog dosta skromnog smeštaja.

Tako će za noćenje u šatoru fanovi morati da izdvoje neverovatnih 400 evra, dok još skromniji smeštaj u kontejneru košta 200 evra po noći.

„Nalazi se u pustinji, na kraju slepe ulice, na 40 minuta vožnje od centra Dohe. Navijačima će navodno na raspolaganju biti bazeni, teretana, teniska igrališta i klimatizacija. U kompleksu se ne prodaje alkohol, ali je plaža na kojoj će se navodno moći da se kupi jako blizu“, pisao je Daily Mail.

Šatorsko naselje je luksuz u poređenju sa kontejnerima koji izgledaju apsolutno neprimamljivo. Sve podseća na logor za ratne zarobljenike, sa nizom kontejnerskih kućica koje se protežu pola kilometra u dužinu, piše 24 Sata.

Katar 2
Foto: Printscreen / Snapchat/ Daily Mail

U šatorskim „sobama“ se nalaze kreveti bez ikakvih dodatnih sadržaja. Dakle, zaštitu od drugih navijača, buke, pa i lopova, kiše, oluje, sunca, pruža samo običan plastificirani najlon.

Svakako da su čelnici FIFE zadovoljni, igrači – kako koji, a navijače niko ni ne pita na koji način da priušte sebi užitak dolaska u Dohu, kao ni koji smeštaj će izabrati i koliko će ga platiti – niko ih ne tera.

Važno je samo da se lova obrće.

Izvori: 24 Sata, Daily Mail

Na Svetskom prvenstvu u Kataru 7 god. robije za vanbračni seks, zatvor i za pivopije

22 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap