Svet Vesti

Na Svetskom prvenstvu u Kataru 7 god. robije za vanbračni seks, zatvor i za pivopije

katar-sp
Foto: Profimedia

Fudbalsko svetsko prvenstvo u Kataru biće po mnogo čemu jedinstveno: održaće se zimi, biće zabranjen seks…

Katar je zabranio seks za jednu noć, vođenje ljubavi je dozvoljeno samo onima u braku. Za one koji se ne pridržavaju pravila, kazna je sedam godina zatvora, prenosi RTS.

Međunarodna fudbalska federacija je upozorila sve navijače, iz ma koje zemlje da dolaze, da se pridržavaju pravila.

Nema ljubljenja na ulici, nikakvih prisnosti.

“Seks je zabranjen, osim za ljude u braku, nema ni žurki, svi moraju biti pristojni. One koji uživaju u pivu posle utakmice čeka zatvor”, naveli su iz organizacije takmičenja.

Na stadionima tokom Svetskog prvenstva u Kataru neće biti dozvoljeno ni konzumiranje alkohola.

Prodaja piva van arena dozvoljena je samo pre i posle nekih utakmica i to na posebnim mestima, piše Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa planovima fudbalskog turnira.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo je prvo koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola, što predstavlja izazov za organizatora fudbalskih mečeva, koji se često povezuju sa ljubiteljima piva i koje sponzorišu globalni brendovi tog alkoholnog pića.

Planovi na stadionima se još uvek finalizuju, ali se trenutno razgovara o tome da se navijačima omogući da piju pivo po dolasku i pri odlasku sa stadiona, ali pivo neće moći da se konzumira tokom meča, niti unutar stadiona, dodaje sagovornik Rojtersa.

Dokument od 2. juna, u koji je Rojters imao uvid, navodi kako organizatori planiraju da odgovore na zahteve skoro 1,2 miliona fudbalskih navijača, od kojih su mnogi navikli da piju pivo bez ograničenja na dan utakmice.

U Kataru, iako nisu stroga pravila kao u Saudijskoj Arabiji, konzumiranje alkohola na javnim mestima je nelegalno. Navijači će, na novembarskom Svetskom prvenstvu, moći da kupe pivo u ograničenom vremenu u određenim delovima glavne FIFA fan zone u parku Al Bida u Dohi.

Alkohol će biti dostupan za 15.000 do 20.000 navijača u napuštenom uglu golf kluba Doha, nekoliko kilometara udaljenom od stadiona i glavne zone navijača, pokazuje dokument.

Pored toga, peščana parcela okružena zidom od tri metra, koja se nalazi između ulaza u hotel i centralnog rashladnog postrojenja, biće pretvorena u prostoriju kapaciteta 10.000 mesta koja obećava tehno muziku i alkohol.

Portparol organizatora najavio je da će zajedno sa FIFA “u dogledno vreme” objaviti planove o dostupnosti alkohola tokom turnira, koji će trajati 28 dana. Alkohol je već dostupan u određenim mestima u Kataru, kao što su hoteli i barovi i to se neće promeniti, navode vlasti Katara.

Izvor: RTS, FoNet

Smrtna kazna ili višegodišnji zatvor za gej navijače i uživaoce narkotika na SP u Kataru

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

48 Shares
Share via
Copy link