jazz-festival-ns
Foto: Jovana Rakić
Dogadjaji Vesti Novi Sad

Svetska legenda jazza otvorila festival za pamćenje

Početak 17. Novosadskog jazz festivala obeležila su velika imena jazz muzike, Big Bend RTS-a sa svetskom legendom Duškom Gojkovićem. Posle nekoliko godina ovaj proslavljeni muzičar je ponovo u Novom Sadu i ovog puta je oduševio sve ljubitelje dobrog zvuka.

jazz-festival-gojkovic
Foto: Jovana Rakić

Duško Gojković, kako kaže, voli da pruži priliku članovima benda, da mogu da se predstave, pa je tako bilo i na ovom nastupu sa Big Bendom RTS-a.

– Ovi momci dobro sviraju i meni je zadovoljstvo da nastupam sa mlađom generacijom –  kaže Gojković ističe da je u muzici najbitnije svirati na svoj način, što nije uvek lako.

On kaže da je u svojoj 60-ogodišnjoj karijeri imao nekoliko komercijalnih ponuda, ali nije pristao, jer bi, kako kaže, izdržao samo 3 dana svirajući komercijalni jazz.

– Nije lako kada dobiješ takvu ponudu, ali moraš sad sa se držiš svog puta, jer muzika koja se kreira za novac, nije umetnost – kaže Gojković.

Duško Gojković je svojim dugogodišnjim iskustvom postao legenda ovog pravca, a na 17. Novosadskom jazz festivalu, zajedno sa Big Bendom RTS-a,  novosadskoj publici je približio svetsku jazz muziku.

jazz-festival-novi-sad
Foto: Jovana Rakić

Ovog muzičara, čiji se broj koncerata i nastupa ne može izbrojati, novosadska publika je imala priliku da čuje na Exit festivalu, a ovog puta on je uveličao i otvorio Novosadski jazz festival.

Prvi put na 17. Novosadskom jazz festivalu su gosti i muzičari iz Turske Selen Gülün Trio i italijanski Carla Marcotulli – Miona Deler duo.

Ljubitelji vokalnog džeza će moći da uživaju u omiljenoj muzici tokom čitavog festivala, jer će svakog dana festivala biti po nešto od vokalnog džeza. Osim jazz muzike, koja je sastavni deo festivala, u okviru pratećeg programa će biti radionice, izložbe, ali i promocija knjige.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share