Magazin Srbija

6 najvećih grehova Cece Ražnatović – bogobojažljive i apolitične „srpske majke“

ceca sns
Printscreen

Serijal „Junaci doba zlog“ koji se nedeljama unazad emituje na televiziji N1 bavi se najvažnijim kreatorima društvene stvarnosti u Srbiji u prethodnih trideset godina. Među njima se svakako nalazi i Svetlana Ceca Ražnatović, a epizoda koja je bila posvećena projektu zvanom njena karijera i njenoj kriminalnoj prošlosti imala je i neobičnu uvertiru.

Pravni zastupnik pevačice tražio je od N1 i producentske kuće JSP, koja stoji iza ovog serijala, da se epizoda posvećena Ceci ne prikaže jer će u suprotnom pevačica biti „prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo“.

Ovakav postupak Cecinih advokata samo je još više zainteresovao javnost napravivši odličnu reklamu za pomenuti serijal, a pevačici je naneo dodatnu štetu.

Epizoda „Srpska majka“ je emitovana, a nakon priče o Arkanu, njegovom delovanju na ratištu, ubistvu, kao i o tome kako je od Svetlane Ražnatović napravio najslušaniju pevačicu u Srbiji i regionu, u pomenutoj emisiji bilo je reči o njenoj povezanosti sa kriminalom i problemima sa zakonom.

Pucnjava u Stupici – 2001. godina

Prvo je pomenuta njena sprega sa Zemunskim klanom na čijem je čelu bio Dušan Spasojević Šiptar. Naime, nakon proslave Svetlaninog rođendana u „Stupici“, došlo je do incidenta i pucnjave u kojoj je učestvovao Milorad Ulemek Legija. Nakon toga, Legija je napustio MUP u kojem je do tada bio komandir Specijalnih jedinica.

– Upravo se Legija navodi kao spona između Cece i Zemunskog klana. Bilo je reči da im je prodala deo kluba i dala milione za zaštitu – rekao je Vojislav Tufegdžić novinar.

Dvostruko ubistvo u blizini njene kuće u Ljutice Bogdana – 2002. godina

Novembra 2002. godine u blizini kuće u Ljutce Bogdana desila su se dva ubistva, likvidirani su Željko Škrba i Zoran Batočanin. Navodno je Šiptar tada pozvao Cecu da proveri šta se dešava u komšiluku. Prema drugoj priči u tom trenutku u njenoj kući su bili Miloš i Aleksandar Simović.

Cecino hapšenje u akciji „Sablja“ – 2003. godina

Pet dana nakon ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine, opkoljena je kuća Ražnatovića u Ljutice Bogdana. Svetlana je tada dala iskaz, a potom je u kući nađeno oružje, utvrđene su mahinacije zbog prodaje fudbalera…

– Ona je uhapšena zbog saradnje sa Zemunskim klanom – rekao je novinar Vuk Cvijić i dodao da je istragu vodio Dragan Karleuša, otac pevačice Jelene Karleuše.

Njegova specijalnost je bila ilegalna trgovina antikvitetima. Takođe, tražili su nakit koji je Interpol tražio. Govorkalo se da je u kući nađena i Renoarova slika.

Takođe, te godine je bila priča da je Spasojević tražio od Svetlane da mu bude alibi za ubistvo Đinđića.

Uhapšena je u parilu 2003. u akciji „Sablja“. U pritvoru je provela 121 dan, od čega je 10 štrajkovala glađu.

Od svedoka saradnika milion evra – 2004. godina

Svedok saradnik Zoran Vukojević rekao je da je Ceci odneo oko milion „prljavih“ evra.

Tipovala Željka Mitrovića – 2007. godina

Na suđenju Zemunskom klanu otkriveno je da je tipovala otmicu Željka Mitrovića. Tada joj je on zabranio da se pojavljuje na njegovim televizijama. Sada su Željko i Ceca međutim ponovo na istom zadatku.

Australija, nagodba, nanogica i obustava istrage – 2010. godina

Dobila je vizu za Australiju, iako to do tada nije mogla. Svi su mislili da se neće vratiti u Srbiju, jer su je teretili za prodaju 10 Obilićevih fudbalera. Posle dizanja optužnice, naložena je finansijska istraga. Međutim, sklopljena je nagodba da Svetlana plati milion i po evra u tri rate i potom odradi godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom. Potom je obustavljena finansijska istraga, prenosi nova.rs.

Advokat „srpske majke“ traži da se epizoda „Junaci doba zlog“ o Ceci ne prikaže, nisu izostale ni pretnje

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

254 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap