Srbija Vesti

Uhapšen sveštenik kojeg je devojčica prijavila da ju je pipkao i mamio da se poljube u usta

svestenik hapsenje svilajnac
Foto: Zorana Jevtić

Seoski sveštenik iz okoline Svilajnca lišen je slobode pod optužbama da je polno uznemiravao 14-godišnju devojčicu.

Sveštenik će u pritvoru provesti 30 dana, a navodni seksualni napad dogodio se u porodičnoj kući žrtve, gde je uhapšeni sveštenik došao da osvešta vodicu. Prema prijavi, on je devojčicu uhvatio za ruku i nagovarao da se poljube u usta.

Sveštenik je iskoristio trenutak kada su brat i otac devojičice napustili kuću i neprikladno je poljubio devojčicu. Kako samo žrtva tvrdi ona je odbila da uzvrai poljubac, nakon čega je i pobegla iz kuće, a napad prijavila policiji.

U prvoj izjavi pred nadležnim organima sveštenik je rekao da je devojčica bila tužna i da ju je, želeći da je uteši, poljubio “roditeljski”.

Lokalci kažu da je uhapšani sveštenik do sada bio ‘čovek za primer’ i da za 15 godina koliko je aktivan u njhovom selu nikada nisu pomislili da je sposoban za takva nedela.

– Svašta se priča. Ne znam koliko je to tačno. On i meni sveti vodicu i poljubi moje ćerke, ali nikada to nisam shvatio kao polno uznemiravanje. Mislim da on to nije uradio iz tog razloga. Znam da je izgubio sina i brata i da je rastrzan zbog toga, ali ne mogu da verujem da je spreman da uradi tako nešto. On je najškolovaniji pop u svilajnačkoj opštini. Porodica devojčice je takođe dobra i poštena, tako da ne znam šta da mislim – kaže meštanin sela iz kog je uhapšen sveštenik, a prenose Novosti.

Žene za posao ucenjuju seksualnim ‘uslugama’, najviše u Kruševcu

14 Shares
Share via
Copy link