Magazin Srbija

Svedočenja novih Lečićevih žrtava: Gurnuo mi je jezik, zgrabio me je kad niko nije gledao…

lecic
Foto: ATAIMAGES/Informer

Bivša glumica Merima Isaković, nakon svedočenja u kom je optužila Branislava Lečića za seksualni napad koji se dogodio pre 42 godine u Beogradu, sakupila je ispovesti žena koje su takođe bile Lečićeve žrtve. Merima navodi da su novi svedoci naglasili da se Lečić nasilno ili nedolično ponašao, većinom u situacijama kada, kako tvrdi, niko drugi nije bio u blizini.

– Tako da bi se devojke našle u šoku i strahu, osećale su gađenje od napada starijeg kolege. Opisale su kako ih je ili na brzinu seksualno zgrabio ili im ugurao jezik ili pokazivao intimne delove tela ili ubeđivao da ga nazovu, pa da se vide negde u intimnom okruženju. U prisustvu kolega, koje javnost poštuje, Lečić se uzdržavao od sličnih postupaka, pa zato te kolege verovatno i ne mogu da ga zamisle kao nasilnika – poručuje Isaković, a prenosi Mondo.

Svedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da on preda snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.

– Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te devojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja – objasnila je Merima za Nedeljnik.

Podsetimo, u toku je predistražni postupak, a Branislav Lečić i dalje nema status osumnjičenog u slučaju optužbi glumice Danijele Štajnfeld za silovanje.

Branislav Lečić je ranije davao izjavu u svojstvu građanina u beogradskoj policijskoj stanici duže od sedam sati, a kako je sam naveo prošao je i poligrafski test.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u avgustu prošle godine u dokumentarnom filmu “Drži me čvrsto” otkrila da ju je seksualno napostvovao “jedan moćnik iz domaće filmske industrije”. Dokumentarac je premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu. Ona je tužilaštvu predala snimak koji posredno dokazuje silovanje, ali reakcije državnih organa nije bilo pola godine. Konačno, ona je u martu ove godine prelomila i saopštila da se radi o Branislavu Lečiću.

Tužilaštvo i policija pokušali su nemušto da demantuju glumicu, a to je još nemuštije učinio sam Lečić. Insajder je objavio originalan snimak Lečićevog priznanja koji je Danijela Štajnfeld dostavila policiji. Lečić je ponosno saopštio da je prošao poligraf, a nakon što je 8. aprila objavljena velika ispovest glumice Merime Isaković Lečiću je, kako su saopštili za medije, pozlilo i nije se više oglašavao.

Jeziva poveznica u ispovestima Danijele Štajnfeld i Merime Isaković su navodne reči Branislava Lečića “Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast”.

Pojavile se nove žrtve Branislava Lečića, u vreme zlostavljanja imale su između 20 i 24 godine

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
232 Shares
232 Shares
Share via
Copy link