Magazin

Sve o Danijeli Štajnfeld: Karijera iščupana iz korena, retko snima u Americi

Glumica Danijela Štajnfeld je nakon javnog optuživanja kolege Branislava Lečića za silovanje postala tema broj jedan u medijima u Srbiji, ali i šire.

Perspektivna mlada glumica prekinula je karijeru u Srbiji nakon doživljenog seksualnog napada I svoj mir potražila je u Americi te 2012. godine. O ovom jezivom iskustvu, Štajnfeld je prvobitno progovorila u dokumentarcu “Drži me čvrsto” gde je objavila da ju je silovao moćnik iz filmske industrije. Ova priča uzdrmala je region i Srbiju, te pokrenula lavinu pitanja.

Prošlog petka je u Tužilaštvu navela ime silovatelja, a u nedelju je pred povratak u Ameriku dala intervju za Insajder u kom je javno obelodanila da je moćnik koji ju je silovao Branislav Lečić.

Ko je Danijela Štajnfeld?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

Danijela je rođena 1984. u Ruskom Krsturu u Vojvodini. Govori tečno engleski, hebrejski i rusinski jezik. Završila je glumu na FDU u klasi profesora Dragana Petrovića, piše Žena.

Domaća javnost upoznala je Danijelu kao lepu devojku na koju “pada” lik Nikole Đurička u filmu “Ivkova slava”.

Poslednji film koji je snimila u Srbiji je “Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” iz 2011. godine.

Po odlasku u Ameriku, radila je na više projekata, među kojima je i triler “Cash only” koji je hvalio i “Njujork tajms”. To je i poslednji film koji je snimila od 2016. godine, pre svog dokumentarca.

U svom dokumentarcu “Drži me čvrsto”, koji je do temelja potresao Sarajevski Filmski Festival, Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega dvadeset jednu godinu, zbog čega se, kako je rekla, i preselila u Ameriku.

Glumica je takođe dodala da ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva. Sam događaj ju je toliko potresao da je bila onemogućena da govori o onome što se dogodilo u godinama koje su dolazile.

Glumica isprva nije želela da se u dokumentarcu nađe njena priča, ali se na kraju odlučila za to, želeći da filmu da ličnu notu i personalizovaniji ton.

Ovih dana je otkrila ime, ali i snimljen razgovor između nje i Lečića gde on na neki način priznaje silovanje.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u avgustu prošle godine u dokumentarnom filmu “Drži me čvrsto” otkrila da ju je seksualno napostvovao “jedan moćnik iz domaće filmske industrije”. Dokumentarac je premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu.

Ona je tužilaštvu predala snimak koji posredno dokazuje silovanje, ali reakcije državnih organa nije bilo pola godine. Konačno, ona je ove nedelje prelomila i saopštila da se radi o Branislavu Lečiću.

Tužilaštvo i policija pokušali su nemušto da demantuju glumicu, a to je još nemuštije učinio sam Lečić. U svojoj pisanoj izjavi Lečić je zatražio i poligrafsko ispitivanje. Insajder je objavio originalan snimak Lečićevog priznanja koji je Danijela Štajnfeld dostavila policiji.

Branislav Lečić se oglasio video porukom, a danas je dao prvi iskaz u Tužilaštvu.

Štajnfeld: Odveo me je u kuću na periferiji, da vidim prelepi pogled na Beograd

189 Shares
189 Shares
Share via
Copy link