Horoskop Horoskopski znakovi

Svaki znak horoskopa deli se na tri dekade – nismo jednaki

Zodijak se po dužini sastoji od 360 stepeni i deli se na 12 znakova tako da svaki znak ima tačno trideset stepeni, koji se mogu podeliti na tri jednaka dela od po 10 stepeni. Ovi delovi nazivaju se desetine ili dekade. Desetine su dodeljene znacima istog elementa, kojem pripada onaj znak kojeg su deo.

Tako su dekade u znaku Ovna povezane s Ovnom, Lavom i Strelcem, dakle sve tri desetine predstavljaju vatrene znakove. Svakom dekadom vlada vladar onog znaka kojem je dodeljena, pa će u prethodnom primeru, prvom desetinom vladati Mars (Ovan), drugom Sunce (Lav), a trećem Jupiter (Strelac).

Svaka dekada ima svoje značenje i može dodatno pojasniti karakter čoveka i njegove sklonosti.

horoskop-devojka-u-gradu

OVAN

I. DEKADA (21.-30.3.)

Vladar Mars

Puni ste energije, strasti i entuzijazma. Život vam je prepun uzbuđenja i poduhvata koji bude adrenalin, a ono što vam nedostaje jesu strpljenje i samokontrola. U ljubavi ste nagli, brzo planete, ali se još brže osećajno ugasite. Pripazite na glavu, zube, oči i uši.

II. DEKADA (31.3.-10.4.)

Vladar Sunce

Rođeni ste vođa, težite dominantnim ulogama, hodate uzdignute glave, čuvate ponos i uživate u divljenju komplimentima okoline. Velikodušni ste i darežljivi. Imate mnogo prijatelja i aktivan društveni život. Posedujete talent za zavođenje.

III. DEKADA (11.-20.4.)

Vladar Jupiter

Aktivni ste i preduzimljivi. Težite visokim i uglednim pozicijama u društvu i na poslu. Velik ste pustolov i istraživač. Sposobni ste ostvariti svoje ideje. Na poslovnom putu čeka vas uspeh i novac, a na intimnom brak iz ljubavi.

Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link