Magazin

Kako se svadbeno veselje u Nikšiću zbog jedne pesme pretvorilo u neviđenu dramu

Ono što ljubav spoji, politika očas-posla razdvoji – barem je tako na brdovitom Balkanu.

Poslednja potvrda te tvrdnje stiže iz Crne Gore, tačnije iz Nikšića. Naime, jedno svadbeno veselje se zbog jedne pesme pretvorilo u pravu dramu, a za sve je kriva nacionalna netrpeljivost koja vlada na relaciji pojedinih Crnogoraca i Srba.

Iako je pre svadbe dogovoreno da na njoj neće biti rodoljubivih pesama, emocije su ipak nadvladale racionalizam, i kao što to obično i biva, dogovor je u sevdahu prekršen.

Dve porodice, čiju decu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pesme “Srpkinja je mene majka rodila”! Svadbeneo veselje je održano u Parohijskom domu Sveti Vasilije Ostroški, gde je prema pisanju Novosti, ostala i netaknuta mladenačka torta.

Kako se navodi, dogovor je bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pesmu. On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pesama, jer je ovo Crna Gora”! Nakon toga je nastalo komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – “hvala prijatelji”.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

– Ja pevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pevačica.

Međutim, po društvenim mrežama kola i drugačija verzija celokupnog fijaska, prema kojoj je mladoženja bio taj koji je prvi napustio svadbu pošto je nakon prije još jedan gost naručio istu pesmu, a kada se ni posle sat vremena nije vratio, mlada je odlučila da prekine veselje, nakon čega je svekar iščupao pomenute kablove.

“Blic” je tim povodom uspeo da stupi u kontakt sa Parohijskim domom u Nikšiću, gde nam je neimenovani izvor potvrdio da je do spornog incidenta došlo, ali da zbog poštovanja prema porodicama mladenaca, ne žele da daju opširne informacije i detalje sukoba.

Kako “Novosti” prenose, nesrećna devojka je navodno pobegla do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gde je sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbevni dan kom se samo nekoliko sati pre radovala.

Nažalost, nesrećna politika pokvarila je njihovu sudbinu. Nikšićani, ipak, veruju da će ljubav nadvisiti podele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Jer, kako se već kaže, ipak se srcem najčistije vidi.

U BiH je održano venčanje kakvo svet još nije video

11 Shares
Share via
Copy link