kondomi-decembar-sida
Izvor: Pixabay ©
Dogadjaji

Sutra kondom patrola u centru grada

U susret danu borbe protiv protiv HIV-a i AIDS-a (1. Decembar), Omladina JAZAS-a Novi Sad sprovodi niz aktivnosti namenjenih prvenstveno mladima kako bi se skrenula pažnja javnosti na značaj prevencije HIV-a i uključivanje svih građana i građanki u borbu protiv ovog virusa.
Naredna akcija jeste “Kondom patrola” koju sprovode volonteri uz podršku novosadskih ugostitelja. Naime, volonteri će tokom vikenda obilaziti klubove tokom večernjih sati i anketirati posetioce na temu bezbednog seksa, dok će klubovima deliti i sertifikate.

Reč je o jednostavnoj, ali i slikovitoj akciji koja bi trebalo donekle i da da uvid u to kako se mladi odnose prema seksu. Seks je nešto o čemu se i danas nedovoljno govori, nešto na čiji pomen se većina ljudi crveni i oseća neugodno, pa mladi ostaju uskraćeni za znanje koje je od izuzetnog značaja za njih i njihovo zdravlje. Prerano i često neodgovorno, mladi stupaju u seksualne odnose, što donosi i kobne posledice.

Jedna od njih je i bolest SIDA (AIDS). Prvi put je otkrivena u SAD-u 1981. godine kod mladih, do tada potpuno zdravih muškaraca, homoseksualaca. U kratkom vremenskom periodu postala je problem čitavog sveta.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš