Magazin

Surovi naci-pedofil iz Belgije uhapšen u Srbiji

Jedan od najtraženijih kriminalaca iz Belgije, Erik Lamers, uhapšen je u Srbiji 7. oktobra u okolini Kragujevca. Erik je lišen slobode zajedno sa ocem Morisom (85), pod sumnjom da je vršio nedozvoljene polne radnje sa decom.

Njegova zlodelela dobro su poznata belgijskoj javnosti, više puta je i robijao, a koliko je surov, govori činjenica da je u podezmelju poznat po nadimku Zver. Nije ni čudo jer mu se pripisuju ubistva, pljačke, silovanje, sada i pedofilija. Takođe, ovaj surovi kriminlaca je član i neonacističkih organizacija.

Svojevremno je bio glavni osumnjičeni u zlodelima bande Nivela i slučaju “brabandskih ubica”, a belgijske vlasti sada ga potražuju i zbog seksualnih prestupa koji uključuju maloletnu žrtvu.

A potražuju ga u Srbiji, gde je zajedno sa svojim ocem Morisom (85) uhapešn pre 12 dana, a zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta u Belgiji, kako piše tamošnji list Nieuwsblad.be, a prenosi Blic.

– To su mučne radnja sa detetom kao žrtvom. Uključeni su otac i sin – rekao je dobro obavešteni izvor belgijskih medija.

Prema određenim saznanjima, žrtva je iz kruga poznanika ove dvojice monstruma.

Međutim, državno tužilaštvo Šarlroa, koje sprovodi ovu istragu nije želelo da potvrdi ove navode.

Što se tiče Erika Lamersa, on se, prema pisanju belgiskih portala, nalazi u zatvoru u našoj zemlji i ovo mu nije prvo hapšenje u Srbiji. Za sada se ne zna gde je njegov otac uhapšen i gde se nalazi.

Glavni osumnjičeni za pljačke i ubistva 80-ih godina

Lamers je u belgijskom pravosuđu poznat kao jedan od glavnih osumnjičeni u i dalje nerešenom slučaju bande Nivele, pljačkaša koji su početkom 1980-ih godina u ubili 28 ljudi, uglavnom u robnim kućama.

On je navodno bio član i ekstremno desničarske i tajne organizacije “Westland New Post” (WNP) , koja je očigledno na zahtev bande istraživala robne kuće u koje je kasnije trebalo izvršiti pretres.

Nadimak mu je “Zver” u tajnoj organizaciji, a bio je jedan od vodećih članova.

Kada je deportovan iz Srbije prvi put 2008. godine, pojavio se čak i na jednoj belgijskoj televizijskoj emisiji. Tada je optužio vože WNP-a da stoje iza ubistva u marketima na Brabantu, slučaju poznatom kao “Brabantske ubice”.

Ubrzo nakon emitovanja ove emisije, uhapšen je kao osumnjičeni, međutim pušten je nakon 48 sati.

Osuđen zbog dvostrukog ubistva

Lamers je bio više nego samo izviđač u tajnoj organizaciji WNP. Tačnije, 1991. godine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva dvojice trgovaca dijamantima iz Antverpena, oca i sina.

Ovo ubistvo počinio je zajedno sa svojim saputnikom Fransisom V. On je pušten na uslovni otpus 2002. godine, a iz Belgije je pobegao 2007. godine, kada je trebalo da se vrati u zatvor zbog pomaganja prijatelju da se oslobodi tela.

Kada je 2007. godine pobegao, bio je osumnjičen da je napastvovao ćerku svoje devojke.

On je još 1984. godine osuđen zbog krađe. Pre 8 godine, tačnije 2012. godine oslobođen je krivice u slučaju seksualnog delikta, pri čemu su žrtve bile maloletne. Sada je ponovo hapšen zbog istog dela.

Pedofil kažnjen sa 169 udaraca bičem pao posle 52, kada se oporavi dobiće još 117

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
323 Shares
323 Shares
Share via
Copy link