Lifestyle Moda

Najtrendi suknje za leto 2019. godine

trendi suknje

Hit modeli sukanja za ovu sezonu toliko su zanimljivi da je zaista teško odlučiti se…A prava trendseterka svake godine jednostavno mora da osveži ormar s nekoliko modernih komada kojih, složićete se, nikad nije previše! Mogu se nositi na hiljadu načina, čak i s pantalonama, što dizajneri u poslednje vreme izrazito forsiraju, pa ni ova sezona nije izuzetak. Kreatori najvećih modnih kuća dali sve od sebe da modeli ove godine budu što raznovrsniji, ne samo kada je reč o oblicima, već i o teksturi i materijalima. Evo šta predlažu!

Mrežasto i providno

mrezasto i providno

Modni diktat sezone glasi: otkrijte noge! To možete na mnogo načina, ajedan od njih je suknja od mrežastog materijala ili tila, koja se nosi s dugačkim blejzerom (široka ramena su obavezna!), dobrom kožnom jaknom, tunikom ili kimonom.

Bez kože se ne može

kozne suknje

Ako se za neki materijal može reći da je večito u modi, onda je to sasvim sigurno koža. Ove sezone, kožne suknje su dopunjene pačvork detaljima, nitnama, resama, kontrastnim aplikacijama i animal printom, a nose se modeli u obliku olovke, do kolena, midi ili mini. Neki kreatori uparili su ih s gornjim delom trenerke, drugi daju prednost beloj košulji i klasičnim stileto cipelama, dok treći predlažu ležerne kombinacije s majicom, patikama, džinsom i velikim blejzerom.

Amovi su must have

amovi su must have

Znate li šta je am? To su one kožne trake koje stavljaju konjima oko glave da bi “držali pravac”, a u poslednje vreme, iz istih razloga, nose ih i psi. Utkani u suknju, amovi su ultimativni ovogodišnji trend, kojem dizajneri predviđaju dugoročnu vladavinu na pistama, i to ne samo kada su u pitanju suknje, već i haljine, farmerice, čak i odela.

amovi

Šlicevi i asimetrija

slicevi i asimetrija

Dijagonalni, bočni, sa strane ili spreda, šlicevi deluju vrlo izazovno i seksi, bilo da je suknja midi, maksi, do kolena ili pak sasvim kratka. To mogu biti obični izrezi ili otvori, koji nastaju kada se tkanina preklopi, a vizuelni efekat je u svakom slučaju asimetrija koja modele čini još zanimljivijim i originalnijim.

asimetrija

Rock balerina

baletske suknjice

Baletska suknjica više nije simbol nevinosti i čistote: u sezoni proleće/leto 2019. namenjena je “nevaljalim” damama, koje će ih nositi uz mrežaste čarape, kožne jakne jarkih boja sa nitnama i pačvork detaljima, te čizme s platformom ili kaubojke.

baletska suknja

Perje i rese

perje i rese

Ovo je idealan izbor za koktel, ako želite da privučete pažnju. Suknje s resama ili perjem možete upariti sa rustičnim končanim džemperom, odgovarajućim sakoom, kaubojskim čizmama i krupnim komadima nakita (minđuše i narukvice).

perje

Sjajno, svetlucavo, metalik

sjajno metalik

Upadljive suknje od svetlucavih, sjajnih materijala predstavljaju povratak u disko eru. Kreatori predlažu lakiranu kožu i vinil, a najvažnija od svega je boja – bombona ružičasta, intenzivna plava, zlatna, srebrna, crna… Savršen izbor za suknju A-siluete, uzanom, mini ili midi, s resama i volanima. Kombinuju se s asimetričnim topom, komotnim retro jaknama ili velikim džemperima.

metalik

10 komada garderobe u kojima su žene najprivlačnije

Angelina Čakširan

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link