Vesti Novi Sad

Subota ispunila očekivanja

Subota je do sada najjači dan festivala po broju poseta i na tvrđavi je bilo živo do ranih jutarnjih časova, a žurka se zatim nastavila na Štrandu gde su neki legli da odmore, a oni najizdržljiviji nastavili su u istom ritmu.

Zvezde večeri bili su John Newman, Manu Chao i Martin Garix. Mladi pevač iz Engleske, John Newman, zapalio je masu na glavnoj bini već na samom početku svog nastupa koji je počeo nešto pre 23 časa. Njegov najnoviji hit „Come and get it“, publika već zna napamet, pa je zajedno sa njim pevala ovaj i sve druge hitove. On je sarađivao sa bendom Rudimental i tada je nastao planetarni hit „Feel The Love“ a ubrzo zatim i „Not Giving In“.  Svetom, a sinoć i Petrovaradinskom tvrđavom odjekivao je hit „Love Me Again“, a ovaj Jorkširac obara plej liste u Britaniji i Americi. John je naučio i po koju reč na srpskom, pa se tako zahvalio publici na kraju nastupa, i obećao da se vidimo ponovo.

John_newman_exit_687x469

Odmah nakon njega, scenu je preuzeo Manu Chao sa La Venturom. Manu, kao nijedan muzičar na svetu, objedinjuje pank stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam regea i euforiju ska muzike, što njegovim pesmama daje poseban šmek, blizak publici sa svih meridijana. Manu peva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getou, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Preko pet miliona prodatih primeraka samo za albuma „Clandestino“ svedoče o Manuovoj univerzalnosti. Francuski muzičar, španskog porekla sa posetiocima na Exitu pevao je neke od najvećih hitova iz dosadašnje karijere. Uz Bongo Bong, Me gustas tú i Rainin in Paradize, mnogi su zaplesali u latino ritmu.

Manu_chao_exit_687x392

Na mts Dance areni i ove večeri bilo je uzbudljivo, a prošireni kapaciteti, definitivno su bili dobra odluka. Mladi Holanđanin Martin Garix potrudio se da niko ne stoji u mestu, a njegov planetarni hit Animals podigao je već uzavrelu atmosferu. Garix je sarađivao sa Usherom kada je nastala pesma „Don’t Look Down“ i sa Dj Tiëstom  u pesmi „The Only Way Is Up“. Najnoviji hit, nastao pre samo nekoliko dana u saradnji sa Matisse & Sadko  „Dragon“ mnogi su imali priliku da prvi put čuju na Exitu.

Martin_garrix_exit_687x458

Na Fusion stage zapažen nastup imali su Paceshifters, na Explosive stage-u Nuclear Assault, a za dobar provod na No sleep Novi Sad stage-u zaslužni su Bas Mooy i Radial. Danas je poslednji dan, i sigurno ćemo uživati uz Faithless, Dixon, Hladno pivo, Rambo Amadeusa, Fear factory i mnoge druge.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow