Magazin Svet

„Sjajna je, oseća se meso“: Stručnjaku za kobasice koji mrzi vegane uvalili vegansku alternativu (VIDEO)

Stručnjak za kobasice
Foto: Printscreen / Facebook/ The London Economic

Kako se svakodnevno uvećava ljudska populacija na planeti koju treba nahraniti, ali i povećava zagađenje koje nepovoljno utiče na klimatske promene i naše zdravlje, brojni naučnici širom sveta pokušavaju da nađu alternative za meso, jer uzgoj stoke, a posebno krava, doprinosi efektu staklene bašte.

Veganskim alternativama za meso mnogi mesožderi osporavaju dobar ukus, a nedavno se pošteno izblamirao i čuveni stručnjak za meso i kobasice, Majk Peri.

Blamaža pred milionskim auditorijumom

Naime, Peri je gostovao u emisiji Džeremija Vajna na kanalu „Channel 5“, gde je usledila rasprava o tome kako bi se veganske kobasice trebalo da prestanu da se nazivaju kobasicama, piše Index.

Majk je u emisiji dobio dva sendviča sa kobasicama, koje je trebao da proba i kaže u kojem od njih je veganska alternativa.

U prvi mah je odbio da učestvuje u ovom testu, ali je potom zagrizao svaki sendvič.

– Očito da je u prvom sendviču lažna kobasica. Ima ukus kao karton. U drugom je prava kobasica, oseća se meso. Ukusna je, takvu sam jeo jutros – rekao je Peri, na šta mu je voditelj kratko odgovorio: „Vrlo zanimljivo“.

Potom je Majk dobio još dva tanjira na kojima su bili sendviči, a Vajn mu je rekao: – Kobasica od mesa je zapravo ovde. Majk, vi ste upravo pojeli dva veganska sendviča.

„Kakav podmukli trik“

Peri je bio potpuno šokiran.

– Nikako. Kakav je ovo podmukli, pokvareni trik. Reputacija velikog kralja kobasica za mene je sada trajno uništena – reagovao je Majk.

Snimak su prokomentarisali i brojni korisnici društvenih mreža.

„Urnebesno je kako pokušava da se izvuče nakon što je rekao da veganska kobasica ima isti ukus kao ona koju je jeo jutros“, „To je ono što ja nazivam neugodnim“, „Pretvarao se“, glasili su neki od komentara na Tviteru.

Izvor: Index

„Ne jedu meso, vegani su, a nose Luj Viton koji sigurno nije od kupusa“: Sloboda Mićalović iskreno o novim trendovima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

121 Shares
121 Shares
Share via
Copy link