dzedaji (2)
Vesti Novi Sad

Stotine džedaja u Novom Sadu

Prvi put je u Novom Sadu održan svetski Star Wars Day, u organizaciji najvećih fanova ovog filmskog ostvarenja. Prvi takav događaj u Srbiji ispratilo je više stotina posetilaca. Održano je nekoliko predavanja, a sala je bila puna do poslednjeg mesta. Ni sami organizatori nisu se nadali tolikoj posećenosti.
– Mi smo kao grupa entuzijasta organizovali ovaj dan. Zvanično još nemamo registrovanu organizaciju, u planu je da se osnuje 501. Srbije u Novom Sadu. 501. je organizacija poznata u svetu po tome što se bavi humanitarnim radom, a njihovi članovi su u kostimima Ratova Zvezda. Uglavnom su to kostimi stormtroopera ili imperijalnih oficira, ali ima i drugih – kaže Petar Kalmar, jedan od organizatora.

dzedaji-figurice
Na izložbi su predstavljene Star Wars figurice i diorame, igračke, kao i kolekcionarski primerci mnogih rekvizita iz filma. Iako je to bila mala izložba, u jednoj prostoriji od trideset kvadrata, primerci koje su izloženi bili su sjajni a bilo je i prilike za kolekcionare da u okviru ove izložba kupe originalne figurice.
– Mi smo ovo organizovali za nas i naše drugare i mislili smo da neće biti tako posećeno. Napravili smo event na Facebooku. Sutradan smo videli da se najavilo preko 300 gostiju, i tu smo ukapirali da je to prava priča. Sad smo to ovako organizovali, priznajem, bilo je malo tesno, ali sledeći put će biti bolje. U okviru ovog događaja organizovali smo humanitarnu akciju za Transplant heroje, organizaciju koju čine roditelji dece kojima je potrebna transplantacija organa – kaže Kalmar.

Luftika
Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow