Dogadjaji Koncerti

Stohelo Rozenberg jazz trio zatvara Novosadsko muzičko leto

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza današnjice Stohelo Rozenberg zatvara Novosadsko muzičko leto 2016, u sredu 17. avgusta od 21 sat u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1). U Novi Sad, Stohelo Rozenberg dolazi u društvu dvojice hrvatskih umetnika – dramskog pisca, scenariste, multiinstrumentaliste i kompozitora Mate Matišića i akademskog muzičara, člana nekoliko klasičnih, rok i džez sastava Jurice Štelme.

Stohelo Rozenberg je učenik škole slavnog Đanga Rajnharta. Stohelove nepogrešive i melodične interpretacije danas spadaju u najbriljantnije forme sviranja na gitari. Ovaj umetnik nije samo izvođač, već i autor brojnih kompozicija, poput očaravajuće Za Seforu ili šaljive numere Rumba suton i mnogih drugih koje otkrivaju njegovu sposobnost da unese čarobnu melodiju i u „najluđi“ i najbrži solo. Svako njegovo izvođenje je kombinacija neverovatne virtuoznosti i jednostavne muzičke lepote.

Stohelo Rozenberg

Nastupom trija ovog proslavljenog muzičara će biti završen ovogodišnji ciklus koncerata Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Ulaznice se po ceni od 800 dinara mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2/2, radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa. U slučaju kiše program će biti realizovan u Sinagogi.

Još koncerata potrazite ovde

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link