Dogadjaji

Dani Brazila 2019. stižu u Novi Sad!

Internacionalni samba festivala „Dani Brazila “ ove godine biće održan od 23. do 25. avgusta 2019. godine. Sada već tradicionalna letnja menifestacija desetu godinu za redom donosi ritam sambe u Novi Sad!

Novosadski samba karneval pruža priliku domaćoj publici da se kroz raznovrstan program, jedinstveno iskustvo i atmosferu upozna sa bogastvom brazilske kulture, umetnosti i sporta.

Festival je prepoznatljiv po živopisnoj završnici festivala – karnevalskoj povorci kroz centar grada sa svim učesnicima festivala koji su prethodna dva dana učestvovali na radionicama kapuere, samba perkusija i samba plesa, pod vođstvom iskusnih predavača iz Srbije i inostranstva.

Najveća zvezda jubilarnog, 10. po redu novosadskog samba karnevala Dani Brazila biće jedan od najpopularnijih DJ-eva i producenata brazilske drum’n’bass scene DJ Patife!

Dani Brazila 2019_Visual (2)

Pored njega na ovogodišnjem festivalu nastupiće i Bloco Clandestiono i Tropicana Samba Show iz Moskve, Banda Berimbau iz Trsta i domaćini – novosadska škola sambe Bateria Sambansa! Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada!

Ljubitelje Brazila, umetnosti, sporta, muzike i plesa posebno će obradovati trodnevne radionice samba plesa, kapuere, samba udaraljki i sviranja na instrumentu cavaquinho koje će voditi stručnjaci i poznavaoci brazilske kulture iz Brazila i drugih evropskih zemalja.

Vodič kroz Novi Sad: 25 mesta koja morate obići

Program i radionice u okviru Dana Brazila biće održane na više lokacija u gradu kao što su Petrovaradinska tvrđava, novosadska plaža Štrand, Letnji bioskop Kulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica Eđšeg.

Drugog dana festivala, nakon bogatog muzičkog i plesnog programa u Letnjem bioskopu Kulturnog centra Novi Sad (Katolička porta) publika će moći da uživa u ritmu Brazila i na najboljoj drum’n’bass žurci ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi (atelje Labat). 24. avgusta, sa početkom od 22 časa nastupiće DJ Patife uz lokalnu podršku DJ Necone i DJ Rahmanee.

Karte za nastup DJ Patife se mogu kupiti putem Gigstiks sajta.

Prethodno izdanje festivala Dani Brazila 2018 pratilo je više od 7000 posetilaca a kako je to izgledalo možete pogledati na našem youtube kanalu.

Sve radionice za početnike i veći deo festivalskog programa biće besplatan za Novosađane i njihove goste, dok će se radionice kapuere, samba perkusija i cavaquino instrumenta za naprednu grupu polaznika naplaćivati. Sve informacije o tome dostupne su na zvaničnom sajtu festivala.

Ukoliko ste ljubitelj muzike, energičnog ritma i druženja u pozitivnoj atmosferi, a avanturista da probate nešto novo, festival Dani Brazila je sjajna prilika da posetite i besplatne radionice za apsolutne početnike i iskusite grupno sviranje brazislkih prekusija ili kapueru!

Domaći predavači biće mentori za sve polaznike početnike, a nadamo se da će prvo festivalsko iskustvo biti samo početak za one koji žele dalje da istražuju lepote tradicionalnih brazilskih disciplina.

Dani-Brazila-novi-sad

U ritmu sambe, zajednički defile kroz centar grada dočaraće deo atmosfere najpoznatijeg događaja u Riju, a sve posetioce pozivamo da se maskiraju i pridruže letnjoj avanturi u duhu Brazila.

Satnicu i detaljnije informacije o programu, prijavama na radionice, kotizacijama i predavačima, kao i radionicama za početnike, možete naći na FB strani i sajtu festivala.

Čeka nas tri dana u ritmu i bojama sambe, pozitivne energije, brazilskog duha, radosti i smeha!

10. Novosadski samba karneval Dani Brazila organizuje Udruženje građana “Artkor” u saradnji sa Udruženjem poštovalaca brazilske muzike i kulture „Sambansa“, Sportskim udruženjem “Capoeira Senzala” i Plesnim udruženjem “Sambalkinhas“ iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, Ambasade Brazila iz Beograda, Turističke organizacije Grada Novog Sada, uz pomoć partnera kulturne stanice Eđšeg, Omladinske prestonice Evrope 2019. godine – OPENS, Kulturnog centra Grada Novog Sada i Gradskog zelenila i zahvaljujući podršci kompanije Veletabak.

Dani Brazila_FOTO_N_Jovanovic 2
Foto: N. Jovanović

U proteklih 10 godina, koliko karneval već postoji, uspeo je da spoji na hiljade ljudi i dočara im duh Brazila.

Besplatni programi i  radionice kapuere, samba plesa, samba udaraljki, izložbe, projekcije filmova, koncerti, žurke i prepoznatljiva karnevalska povorka osnovni su deo programa koji ovaj festival čini primamljivim za posetioce iz svih delova sveta.

Tokom sva tri dana festivala vrhunski stručnjaci iz Evrope i Brazila iz oblasti samba perkusija, kapuere i samba plesa održavaće radionice na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskoj plaži Štrand i kulturnoj stanici Eđšeg, kako za iskusne, tako i za one koji na ovaj način žele prvi put da se upoznaju sa brazilskom kulturom.

Koji vas još događaji očekuju u Novom Sadu pogledajte OVDE

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Eto mnogi putuju preko turističkijh agencija širom sveta ne bi li osetili čari drugih zemalja i kultura. Sve se češće putuje u Izrael, Madrid, Grčka ostrva i tako dalje. A mi novosađani smo počastvovani i “dolazi ” nam Brazil i njihova kultura u naš grad, pa makar i na tri dana.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link