Beograd Ljubimci

Udomljeno štene koje je preživelo stravično nasilje, a Srbija traga za počiniocem (FOTO)

Štene koje je muškarac išutirao na Slaviji udomljeno je dan nakon brutalnog nasilja koje je doživelo. Njena nova porodica ju je nazvala Božana jer se kod njih uselila baš na Božić, dan nakon jezivog događaja koji se odigrao u Deligradskoj ulici oko podneva 6. januara.

Božana je sada deo porodice Čalić, a oni već imaju i ženku samojeda, tako da je ovaj divni psić dobio i sestru.

Štene je prošlo veterinarske kontrole i zna se da je anemična i ima problem sa pupčanom kilom, ali je vesela i raspoložena, bez obzira na tešku traumu koju je zadobila, piše portal djole.dog.

Policija i dalje intenzivno traga za čovekom koji je psa išutirao i ostavio da leži onesvešćen. Apelujemo na sve Beograđane koji znaju nešto o monstrumu da prijave kako bi potraga za njim tekla brže.

udario stene

Ukoliko se dokaže da je ovaj muškarac kriv, mogao bi da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodelo koje je učinio.

Najpre Zakon o dobrobiti životinja objašnjava da je zlostavljanje svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt.

Članom 7 ovog zakona zlostavljanje životinje je zabranjeno a svako ko se ogluši o ovo, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.

Međutim, zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269 u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

Životinje u novosadskom prihvatilištu kao u logoru, Zoohigijena zabranila prijem novih volontera

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

182 Shares
182 Shares
Share via
Copy link