Magazin Novi Sad

Kod napadača na studenta iz Novog Sada pronađeni sekira, nož i letva

Stefan-Karanovic
Printscreen/Nova S

Suspendovanog studenta-apsolventa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Stefana Karanovića, koji vodi brojne sporove sa upravom te institucije fizički su napala trojica mladića dok je bio na jutarnjem trčanju u rodnom Čelarevu. Mladići su pokušali da ga namame u automobil pod izgovorom da odu na pivo, na šta im je on, kaže, 15 puta rekao da ne želi.

Tada je napadnut i tom prilikom zadobio je rasekotinu na glavi od, pretpostavlja, gvozdenog oruđa. Dao se u beg, preko njive, kroz šumu dugih 5 kilometara do benzinske pumpe. Jurili su ga, priča, sve dok se nisu zamorili, a nakon toga, dok teren nije postao neprohodan za automobil.

Kako Stefan navodi, mladići su mu izgovarali najgnusnije pretnje; da će ga ubiti kao psa, ponavljali da će završiti mrtav na njivi. Kaže, krenuli su na njega sekirom, nožem i letvom, a pretili su i pištoljem. On se odupreo napadačima, uspeo da pobegne – i srećom završio “samo” sa rasekotinom na glavi, jer smatra da su imali nedvosmislenu nameru da ga ubiju i ne isključuje takav epilog da se refleksno nije izmakao.

Ipak, brzom akcijom policije, jedan od napadača, Petar Galonja je uhapšen, a nakon 48 sati zadržavanja i saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci. Tužilaštvo je predložilo meru zabrane prilaska oštećenom Karanoviću, a Osnovni sud u Bačkoj Palanci je usvojio ovaj predlog.

Osumnjičeni Petar Galonja se po službenoj dužnosti tereti za krivično delo lakše telesne povrede, jer je koristio oružje opasno po život. Protiv druge dvojice aktera osumnjičenih za napad na Karanovića podnete su prekršajne prijave.

Student Stefan Karanović u razgovoru za Luftiku kaže da se evidentno radi o nameri da se izvede njegovo smaknuće:

– Pronađene su sekira, nož i letva u zaplenjenom automobilu. A pretili su i pištoljem. Jasno je da se ne radi o drvosečama, pekarima ili hirurzima. Dakle, nisu ništa od toga. Takva oruđa jedino mogu biti namenjena za brutalna ubistva i kasapljenje. Svaki građanin zna šta moze da se očekuje kada nekog ubode nožem ili udari sekirom, bilo oštricom ili tupim delom – opisuje Karanović.

Stefan kaže da ne zna zašto je napadnut, čeka šta će otkriti dalji postupak, te da mu je žao nasilnika ali da će morati da snose pravne i zakonske posledice:

– Poštujem odluke Tužilaštva i policije u obavljanju svog posla. Moram i da pohvalim sudiju Jelicu Vujinović jer je usvojila predlog Tužilaštva. Videćemo šta će se otkriti u daljoj istrazi i da li će se istraga proširiti. Moj advokat Vladimir Vučinić iz Beograda predao je danas punomoćje Javnom Tuzilaštvu sa dodatnim predlozima da se istraga proširi.

Ne znam zašto su me napali, da li ih je neko iskoristio ili nije ne znam. Videćemo u daljem postupku.  Žao mi je tih momaka i želim im svu sreću i da im se Bog smiluje. Ali moraju da odgovaraju pred zakonom ako su uradili to za šta se terete – ističe Karanović i dodaje:

– Nadam se da će u tom slučaju kazna zatvora vaspitno delovati na njih ali i na druge da ne čine takva dela. Jedan od njih u početku nije hteo da sarađuje ali na kraju jeste. Eto vidite. To me je podsetilo na reči mog profesora kriminologije dr Ivana Milića: “Ko provede noć iza brave, ujutru priznaje” – zaključuje za Luftiku student Stefan Karanović.

Novosadski student otkrio kriminalne radnje i na sudu ponovo pobedio Pravni fakultet

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link