Magazin Novi Sad

“The State of Exit d.o.o.” u stečaju zbog duga

exit-festival

Nad jednim od preduzeća povezanih sa festivalom “Exit” otvoren je stečajni postupak zbog neplaćanja obaveza. Stečajni postupak nad “The State of Exit d.o.o.” otvorio je Privredni sud u Novom Sadu, na predlog Organizacije proizvođača fonograma Srbije.

Nad preduzećem “The State of Exit d.o.o.”, sa matičnim brojem 20048387, otvoren je stečajni postupak na osnovu rešenja Privrednog suda u Novom Sadu, a stečajni razlog je – trajna nesposobnost plaćanja, piše Nova.rs.

Kako stoji u oglasu objavljenom u dnevnom listu “Danas”, stečajni postupak pokrenut je prema predlogu poverioca, Organizacije proizvođača fonograma Srbije.

exit-stecaj-oglas-danas
Foto: Oglas/Dnevni list Danas

Prema podacima Narodne banke Srbije, preduzeće “The State of Exit d.o.o”, u blokadi je još od 24. jula 2015. godine, odnosno ukupno 1830 dana.

Ukupan iznos blokade je 6.679.965,28 dinara.

exit-dugovi-2
Foto: Printscreen/Narodna banka Srbije

Kako stoji u oglasu koji je objavljen u “Danasu”, Privredni sud u Novom Sadu pozvao je sve poverioce preduzeća “The State of Exit d.o.o.” da prijave svoja potraživanja, a dužnicima te novosadske firme da bez odlaganja izmire svoje obaveze prema njoj.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 8. septembar ove godine.

Šta znamo o “The State of Exit d.o.o.”

“The State of Exit d.o.o.” je preduzeće registrovano za delatnost reklamnih agencija, a prema izjavi zakonskog zastupnika Bojana Boškovića, dostupnoj na portalu Agencije za privredne registre, neaktivno je od 2017. godine.

Vlasnici “The State od Exit d.o.o.” su Bojan Bošković, koji je i zakonski zastupnik, Ivan Milivojev, Miloš Ignjatović i Mladen Pavlik.

Preduzeće u kojem je otvoren stečaj registrovano je na adresi Vase Stajića 18, Novi Sad, kao i “Fondacija The State of Exit”, čiji je upravitelj takođe Bojan Bošković.

Ova fondacija osnovana je sa ciljem da “pomogne u planiranju, organizaciji i realizaciji projekta Exit festival”, kako stoji u javno dostupnim podacima Agencije za privredne registre.

Na istoj adresi u Novom Sadu nalazi se i Udruženje “Exit”, čiji su zakonski zastupnici Bojan Bošković i Milan Ignjatović, a koje je osnivač “Fondacije The State of Exit”.

Istog dana je na sajtu Exita objavljeno saopštenje u kojem se jedan od vlasnika i organizatora, Dušan Kovačević, ograđuje od ove firme.

Povodom oglasa u listu “Danas” u kome je objavljen stečajni postupak privrednog društva “The State of EXIT doo Novi Sad” i povodom medijskih objava u vezi sa tim, ističemo da navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa EXIT festivalom.

U pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegovog osnivača Dušana Kovačevića. Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je EXIT zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji. U tom trenutku se Dušan Kovačević vraća na čelo Exita i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja.

Kako je Exit lažirao pošumljavanje Fruške gore i osramotio se za medalju (VIDEO)

31 Shares
Share via
Copy link