Magazin

Štajnfeld: Odveo me je u kuću na periferiji, da vidim prelepi pogled na Beograd

Glumac Branislav Lečić danas (26. mart) će biti saslušan u policiji povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld, koja je Lečića optužila da ju je silovao maja 2012. godine.

Prema onome što je glumica izjavila za američki list „Njujork tajms“, Lečić ju je seksualno napastvovao u kući na periferiji grada, ali nije se tu zaustavio, već je nakon toga svakodnevno trpela njegova maltretiranja.

Američki list najpre je naveo da se silovanje dogodilo maja 2012. godine, nakon čega je glumica odlučila da se preseli u Ameriku i tamo započne novi život, prenosi Nova.

“Štajnfeld kaže da je Lečić prvo insistirao da šetaju po obližnjem parku. Posle je pretpostavila da će je odvesti kući, ali on je odvezao u pogrešnom smeru, uplašio je i rekao joj da je vodi da vidi prelep pogled na Beograd. Kada su stigli u kuću na brdu na periferiji grada, rekla je da ju je Lečić svukao i seksualno napastovao, uprkos činjenici da je plakala i više puta je rekla ‘ne’”, piše u tekstu koji dalje prenosi Danijeline reči:

“U tom trenutku sam bila tako izmučena. Tražio je od mene da mu radim neke stvari. Želela sam da učinim bilo šta samo da se to mučenje zaustavi. Nisam mogla da pomeram ruke, usta, nisam mogla da prestanem da plačem”, kazala je ona.

Navodno, reč je o Lečićevoj vikendici koja se nalazi u Ritopeku.

Ipak, glumac se tu nije zaustavio, već je naknadno Štajnfeld pretrpela nova uznemiravanja od strane Lečića. Naime, kako tvrdi američki list, posle jedne predstave glumac joj zavukao ruku pod suknju.

“Onda, jednog dana, u njegovoj svlačionici, on je naglo gurnuo ruke pod njenu haljinu. Štajnfeld je rekla da se povukla i pobegla, zapanjena, ali odlučila je da to ne kaže direktoru, jer se brinula da joj neće verovati i da bi to moglo da našteti njenoj karijer”, piše taj list i dodaje:

“Štajnfeldova se istrgla i pobegla, bila je u šoku, ali je ipak rešila da ništa ne govori režiseru, jer se plašila da joj neće verovati, kao i da bi to moglo da joj uništi karijeru”, navodi se dalje.

Podsetimo, “Njujork tajms” je naveo i da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu.

Insajder je u ponedeljak objavio deo audio snimka u trajanju od minut i 45 sekundi, koji je Danijela Štajnfeld dostavila tužilaštvu, a na snimku se jasno čuje Lečićev glas koji ne negira događaj već čak kaže da je trebalo da joj bude čast što mu se dopala.

Inače, Lečić je u razgovoru za “Njujork tajms” rekao da su na tom razgovoru Danijela i on uvežbavali dijalog, dok je pomenuti američki list, nakon analize, zaključio da nema indicijala da je to tačno.

Podsetimo, Lečić bi danas trebalo da bude saslušan u policiji u svojstvu građanima, a on je za medije izjavio da nije kriv. Tužilaštvo zasad vodi predistražne radnje u slučaju Štajnfeld.

Inače, glumica je izjavu dala prošle nedelje, nakon čega se vratila u Ameriku.

Njoj je dosad veliki broj kolega pružio podršku u teškom periodu kroz koji prolazi.

OGLAS

450 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap