pozoriste-repertoar-premijere
Izvor: pixabay
Dogadjaji Pozorište

Šta nas očekuje u pozorištima ovog oktobra

Pred nama je oktobar sa više nego bogatim pozorišnim repertoarima. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih predstava koje ne bi ste trebali da propustite u mesecu pred nama.

Srpsko narodno pozorište

Već 1. oktobra, na sceni Pera Dobrinović biće odigrana predstava “Duh koji hoda (Prometejev put) reditelja Dejana Dukovskog. Predstava je rađena u koprodukciji SNP-a i Centra za razvoj vizuelne kulture. Na Kamernoj sceni, istog dana moći ćete pogledati predstavu “Presrećni ljudi” u režiji Predraga Štrpca. Komedija “Gospođa ministarka” biće odigrana već narednog dana. “Labudovo jezero” i “Urnebesna tragedija” su na repertoaru 3. oktobra.

srpsko-narodno-pozoriste-novisad snp

Predstavu “Ostavite poruku”, Vide Ognjenović, publika će imati priliku da vidi 6. oktobra na sceni Pera Dobrinović, a istog dana, samo na Kamernoj sceni, biće odigrana i predstava “Dan kada smo se sreli”. Reditelj Dejan Mijač, sa predstavom “Zojkin san”, predstaviće se Novosađanima 7.10. na sceni Pera Dobrinović. Već narednog dana očekuje nas “Mizantrop”, a 10. oktobra biće odigrane predstave “Ivona, burgundska kneginja” i “Seoska lola”. “Ljubavna priča” u režiji Zorana Bogdanova, očekuje vas 10. oktobra na Kamernoj sceni.

Za predstavu “Violinista na krovu” vlada veliko interesovanje. Ona će biti odigrana 16. i 17. oktobra na sceni Jovan Đorđević, a ostalo je svega još nekoliko karata. U drugoj polovini meseca će u SNP-u biti odigrane i sledeće predstave: “Džandrljiv muž”, “Ljubavni napitak”, “Seviljski berberin”, “Sluga dvaju gospodara”, “Pop it up”, “Ujež”, “Ruža sa dva mirisa”, “Travijata”, “Jazavac u Kerempuhu”, “Ko živ, ko mrtav”, “Bogojavljenska noć”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Balerine”, “Kabare chische lische”, “Političko vjenčanje”, “Državni posao”, “Zdrav(o) život(e)/ High life”, “Kauboji”, “Kad su cvetale tikve”, “Autobiografija”, “Ćelava pevačica”, “Šine ili Bog nas pogledao”, “Nebeski odred”, “Krcko Oraščić”, i “Bog masakra”,

Pozorište mladih

Scena za decu u Pozorištu mladih je za ovaj oktobar pripremila brojne predstave: “Ko je rekao mjau”, “Kako je otkriveno letenje”, “Veseli muzičari”, “Ima li deda odelo”, “Anđeoska bajka”, “Mačak u čizmama”, “Kos i lisica” i “Morsko brodska zavrzlama”.

pozoriste-mladih-novi-sad

Pročitajte: Intervju sa hrvatskom rediteljkom Snježanom Banović

Na Maloj sceni ovog pozorišta nas u 14. oktobra očekuje predstava “Off scena” rađena po romanu Ingmara Bergmana “Razgovor u četiri oka”, a u režiji Momčila Miljkovića. “Enciklopedija izgubljenog vremena” u režiji Snježane Banović, a po tekstu Slobodana Šnajdera, imaće svoju pretpremijeru 22. oktobra na Velikoj sceni. Sledećeg dana će biti održana i premijera ove predstave, s početkom u 20 časova. U subotu, 24. 10. moći ćete da pogledate predstavu “Naši dani”, a u utorak 27. oktobra i “Ljubav” reditelja Nemanje Petronje.

Novosadsko pozorište

“Jon Luka Karađale:Karneval” imaće premijeru 2. oktobra u 19 časova, a zatim će se izvoditi i 13. i 28. 10. Predstava “Buđenje proleća” reditelja Zoltana Puškaša biće izvedena tokom drugog vikenda u oktobru, 10 i 11. u mesecu.

novosadsko-pozoriste-zgrada

“Koštana” u režiji Andraša Urbana na repertoaru je 15. oktobra. Zatim slede “Neusatzer kabare” 20. i “Ana Edeš”, koja će biti odigrana 25.10. “Neoplanta” Andraša Urbana je najavljena za 27. oktobar, ali su sve ulaznice za ovu predstavu već rasprodate.

Preporučujemo: Teatar Mišolovka – drugačije pozorište za decu i mlade

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share