Lifestyle

Šta najviše volite u vezi sa Novim Sadom?

Šta čini jedan grad gradom? Ne zgrade, ne ulice, ni kafići, već ljudi koji u njemu žive. Oni ga oblikuju svojim osmesima i dugim šetnjama. Pročitajte šta to građani Novog Sada najviše vole u vezi sa njim.

Miran život, i manje više prijatne ljude, i naravno najlepši park na svetu – Dunavski park. (Miloš, 28)

Mentalitet sugrađana i centar grada. (Jelena, 25)

Spontanost, ležernost koju mogu osetiti pri kretanju ulicama, to što sve je dostupno jednom laganom šetnjom, a uz to kafane koje rade svakim danom. (Ognjen, 26)

Ležernost i opuštenost, ravnicu i reku, Ribarsko ostrvo i Štrand. (Tamara, 29)

Najviše volim Štrand, jer postoji veliki broj kafića u kojima je odlična atmosfera. Uz to, obožavam centar grada jer tamo uvek ima vrhunskih muzičara pa je svaka šetnja mnogo lepšta. (Bojana, 25)

Obožavam što je mali, a preveliki, obožavam Dunavski park i moj Liman, štrand i sedenje na tunelima mosta Slobode i gledanje na ceo grad. (Jelena 24)

Onaj stari deo oko Miletićeve i Njegoševe ulice. Svidja mi se jer me podseća na neka starija vremena, drugačija je arhitektura od današnje, pruža uvid u to kako je nekada sve bilo… Približava novim generacijama duh starog Novog Sada. (Jovan, 27 )

Volim jednostavnost i neku urođenu spontanost samog grada. Čini se da niko nije nervozan ni kada jeste. (Marko, 30)

novi-sad-nocu-6Šetnja kejom u predvečerje, uz svežinu Dunava i prelepi pogled na mostove i Petrovaradin, koja se završava u zelenom Dunavskom parku pravi je užitak za mene. Volim Novi Sad okupan jesenjim bojama, kada me uvek iznova natera da se, ko prvi put, zaljubim u njega. Volim tada, grickanje pečenog kestenja i šetnju Limanima. (Jovana, 24)

Najviše volim tvrđavu, posebno kad imam dečka. (Milica, 24)

Duge noćne šetnje, Limanski park i konobarice u kafićima. (Dragan, 27)

Volim letnje celodnevne boravke na Štrandu sa drugaricama, kada se družimo, kartamo, uživamo u ispijanju kafe na poznati novosadski način. Štrand je, za mene, zasebni entitet Novog Sada, na kojem se provedeno vreme zauvek pamti, baš kao i nezaboravni trenuci iz detinjstva. (Ana, 26)

Svežinu i boje u rano jutro vikendom, prvu kafu s mužem na terasi s pogledom na Bulevar Oslobođenja i bakice što prodaju cveće. (Svetlana, 30)

Širinu Novog Sada, ravne ulice i to što se uvek nešto događa. (Milica, 22)

Nasmejane ljude i omladinu (Evgenija, 60)

Sretanje poznatih lica na ulici, na putu do posla i kući. Novi Sad je taman dovoljno veliki, da svakog dana sreteš bar nekog poznatog. (Stefan 34)

Ovog proleća, Novosađani su posebno raspoloženi, gotovo sve vole i malo šta im smeta. Valjda će tako i ostati. Šta je vama najdraže kod našeg grada?

Pročitajte zanimljive istorijske činjenice o Novom Sadu

 

Avatar

Aleksandra Aleksić

komentar

Klikni da objaviš komentar

27 Shares
Share via
Copy link