jab-jum-tantra-joga
Lifestyle Magazin

Tantrički seks: Užitak bez granica

O tantričkom seksu sigurno ste čuli: pop pevač Sting otkrio je u jednom intervjuu da sa svojom suprugom vodi ljubav isključivo na takav način, polako, satima, uz vrhunski užitak.

Praktikovanje tantra joge, svete seksualnosti, datira od pre nekoliko hiljada godina, a cilj je dostizanje istinske ljubavi, duboke i strasne povezanosti kroz pretvaranje velikog čulnog zadovoljstva (seksualne energije) u više oblike svesti.

Usporeni tempo tantričkog ljubavnog akta i seksualni odnos kakav upražnjava većina današnjih parova čiji je intimni život postao rutina, mogli bi se porediti kao gozba i obrok u restoranu brze hrane. U oba slučaja zadovoljavate glad, ali gozba pruža daleko veći užitak i slast.

Tantra omogućava da se polako istražuje senzualnost tela i uma: možda izbegavanje vrhunca zvuči čudno, no, pomoću ove joga tehnike može se ostvariti mnogo dugotrajnija i jača ekstaza od običnog orgazma. Zvuči zanimljivo, zar ne? Nema nikakvog razloga da bar ne pokušate.

4 stvari u oralnom seksu morate da probate što pre

Odvojte vremena

Dogovorite se sa svojim partnerom za obaveznu tantričku seansu, odredite vreme koje oboma odgovara i odvojte za seks najmanje dva sata. Naravno, u početku ćete upražnjavati najjednostavnije poze, a ako vam se dopadne, s vremenom ćete poželeti da uživate u sve složenijim tantra asanama. Potrudite se da napravite atmosferu, upalite sveće i mirišljave štapiće, prigušite svetlo, pustite tihu laganu muziku.

Kako počinje seansa

Počnite obučeni, okrenuti jedno ka drugom, gledajući se u oči, a potom desetak minuta sinhronizujte disanje: zajedno udištie i istovremeno izdišite vazduh, nakon toga “razmenjujte” disanje (udahnite kad partner izdahne vazduh i obrnuto). Ponovite ovo, ali bez odeće.

Mnogi početnici su vežbu s gledanjem u oči i disanjem smatrali čudnom… Dok je nisu probali.

Opustite telo

Stanite blago povijenih kolena, udaljeni tridesetak centimetara, i dalje se gledajući u oči. Počnite da tresete telo, glavu, ramena, noge, ruke. Nećete verovati kakvu će vam ustreptalost i životnost doneti ovo petominutno oslobađanje od napetosti.

Masaža

Neka vaš partner legne na stomak, a vi ga stimulišite raznim čulnim senzacijama.

tantra-masaza

Nežno ga dodirujte prstima, cvećem, ledom, toplim voskom, laganom maramom… Počnite na na zonama koje nisu izrazito erogene – leđa, glava, ruke, noge, stopala, a zatim polako budite njegovu seksualnu energiju dodirujući mu vrat, unutrašnju stranu butina i gentalije.

Nakon što se okrene na leđa, ponovo krenite od neerogenih zona, potom nastavite s dodirivanjem grudi, bradavica, butina i genitalija.

Jab-jum

Ovo je tradicionalna tantrička poza koja omogućava savršeno intimno povezivanje partnera. Muškarac je u turskom sedu, a žena mu sedi u krilu, s nogama obavijenim oko njegovog struka. Duboko se zagledajte jedno drugom u oči i sinhronizujte disanje. Potom, neka vam se usne stope u lagani poljubac.

Budite potpuno svesni trenutka, utonite u osećanje bliskosti i povezanosti. U ovoj pozi možete započeti seksualni odnos (možete i leći, ili zauzeti neku drugu pozu). Penetracija je spora, neka to budu lagani trzaji, i dalje se gledajte u oči svesni energije i emocija koje vam preplavljuju telo.

Najčešći uzroci gubitka seksualne želje

Luftika

Share Tweet Share Share Follow