Lifestyle Magazin

Tantrički seks: Užitak bez granica

O tantričkom seksu sigurno ste čuli: pop pevač Sting otkrio je u jednom intervjuu da sa svojom suprugom vodi ljubav isključivo na takav način, polako, satima, uz vrhunski užitak.

Praktikovanje tantra joge, svete seksualnosti, datira od pre nekoliko hiljada godina, a cilj je dostizanje istinske ljubavi, duboke i strasne povezanosti kroz pretvaranje velikog čulnog zadovoljstva (seksualne energije) u više oblike svesti.

Usporeni tempo tantričkog ljubavnog akta i seksualni odnos kakav upražnjava većina današnjih parova čiji je intimni život postao rutina, mogli bi se porediti kao gozba i obrok u restoranu brze hrane. U oba slučaja zadovoljavate glad, ali gozba pruža daleko veći užitak i slast.

Tantra omogućava da se polako istražuje senzualnost tela i uma: možda izbegavanje vrhunca zvuči čudno, no, pomoću ove joga tehnike može se ostvariti mnogo dugotrajnija i jača ekstaza od običnog orgazma. Zvuči zanimljivo, zar ne? Nema nikakvog razloga da bar ne pokušate.

4 stvari u oralnom seksu morate da probate što pre

Odvojte vremena

Dogovorite se sa svojim partnerom za obaveznu tantričku seansu, odredite vreme koje oboma odgovara i odvojte za seks najmanje dva sata. Naravno, u početku ćete upražnjavati najjednostavnije poze, a ako vam se dopadne, s vremenom ćete poželeti da uživate u sve složenijim tantra asanama. Potrudite se da napravite atmosferu, upalite sveće i mirišljave štapiće, prigušite svetlo, pustite tihu laganu muziku.

Kako počinje seansa

Počnite obučeni, okrenuti jedno ka drugom, gledajući se u oči, a potom desetak minuta sinhronizujte disanje: zajedno udištie i istovremeno izdišite vazduh, nakon toga “razmenjujte” disanje (udahnite kad partner izdahne vazduh i obrnuto). Ponovite ovo, ali bez odeće.

Mnogi početnici su vežbu s gledanjem u oči i disanjem smatrali čudnom… Dok je nisu probali.

Opustite telo

Stanite blago povijenih kolena, udaljeni tridesetak centimetara, i dalje se gledajući u oči. Počnite da tresete telo, glavu, ramena, noge, ruke. Nećete verovati kakvu će vam ustreptalost i životnost doneti ovo petominutno oslobađanje od napetosti.

Masaža

Neka vaš partner legne na stomak, a vi ga stimulišite raznim čulnim senzacijama.

tantra-masaza

Nežno ga dodirujte prstima, cvećem, ledom, toplim voskom, laganom maramom… Počnite na na zonama koje nisu izrazito erogene – leđa, glava, ruke, noge, stopala, a zatim polako budite njegovu seksualnu energiju dodirujući mu vrat, unutrašnju stranu butina i gentalije.

Nakon što se okrene na leđa, ponovo krenite od neerogenih zona, potom nastavite s dodirivanjem grudi, bradavica, butina i genitalija.

Jab-jum

Ovo je tradicionalna tantrička poza koja omogućava savršeno intimno povezivanje partnera. Muškarac je u turskom sedu, a žena mu sedi u krilu, s nogama obavijenim oko njegovog struka. Duboko se zagledajte jedno drugom u oči i sinhronizujte disanje. Potom, neka vam se usne stope u lagani poljubac.

Budite potpuno svesni trenutka, utonite u osećanje bliskosti i povezanosti. U ovoj pozi možete započeti seksualni odnos (možete i leći, ili zauzeti neku drugu pozu). Penetracija je spora, neka to budu lagani trzaji, i dalje se gledajte u oči svesni energije i emocija koje vam preplavljuju telo.

Najčešći uzroci gubitka seksualne želje

Angelina Čakširan

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


21 Shares
Share via
Copy link