Magazin

Srpski vojnik napustio venčanje i krštenje ćerke zbog poziva na uzbunu

Stariji vodnik prve klase Specijalne brigade Vojske Srbije Darko Damnjanović pokazao je  šta znači ljubav prema otadžbini kada je dobio poziv za uzbunu i bez reči napustio sopstvenu svadbu i krštenje ćerke Dunje! Darko je ostavio sve i javio se u komandnu jedinicu u Pančevu.

Specijalci kopnene vojske predstavljaju sam vrh po sposobnostima na strelištima, poligonima, nepristupačnim terenima. Njihova obučenost i spremnost na žrtve ponekad stavi u drugi plan činjenicu da su i oni smo ljudi. Koliko je posao specijalca zahtevan, složen i naporan, koliko je njihova odgovornost zadivljujuća, svedoči i taj nedavni događaj, pišu “Večernje novosti”.

Bice bolje….

Gepostet von Darko Damnjanovic am Dienstag, 14. August 2018

Usred svadbenog veselja i krštenja dvogodišnje ćerke Dunje, kolege Damnjanovića, grupa profesionalnih oficira i podoficira, munjevito je ostavila čašice i pesmu, i otrčala u kasarnu da se javi na dobijeni signal za uzbunu. Na zborno mesto i raspolaganje komandantu jedinice javio se i slavljenik i domaćin Darko.

Nije želeo da napusti drugove

– Iako je komandant Damnjanoviću dozvolio da se vrati na slavlje, ovaj specijalac nije želeo da napusti svoje drugove i zajedno sa njima je otišao na zadatak, sa kog se vratio posle nekoliko dana – piše vojni magazin “Odbrana”.

Darko i nejgova supruga Vesna su još marta 2018. godine zakazali crkveno venčanje i krštenje deteta. Slavljenici su se okupili u crkvi, gosti pristizali, a posle ceremonije, veliki dan za Damnjanoviće trebalo je da se proslavi u beogradskom restoranu.

Još je trajao obred kada su Darkove kolege iz protivterorističkog bataljona dobile signal za uzbunu!

Kada je po završetku ceremonije saznao šta se dogodilo, Darko je bez dvoumljenja otišao u jedinicu. Slavlje je nastavljeno bez njega.

Teško je Vesni kada gleda fotografije sa veselja, a na njima nema njenog supruga, ali svesna je da on obavlja posao padobranca protivteroriste i da su odanost državi i svom narodu na prvom mestu – piše “Odbrana”, a prenose “Novosti”.

Gepostet von Darko Damnjanovic am Sonntag, 3. Juni 2018

Četa kao porodica

Kako kaže, supruga mu nije zamerila. Ima njenu maksimalnu podršku.

Premda mu je komandant dozvolio, Damnjanović nije napustio grupu, smatrajući da je najznačajnije da tim opstane celovit.

– Svi u padobranskoj četi smo kao velika porodica. To su najbolji, najsposobniji ljudi koje poznajem. Uveren sam da kako ja za njih, tako bi i oni za mene život dali. Zajedno smo i na poslu i u privatnom životu – rekao je Damnjanović.

Javnost slučajno saznala za gest specijalca

Za postupak specijalca Damnjanovića i njegovih kolega verovatno se ne bi pročulo da komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović nije obišao protivteroristički bataljon na terenu i tada saznao za događaj.

Po njegovim rečima, pripadnici ove jedinice stavili su potrebe Vojske i države ispred privatnih obaveza, pokazali svoju odanost, lojalnost i spremnost na žrtvu za svoju otadžbinu, Vojsku i narod.

Major koji je napustio Vojsku Srbije ima važnu poruku za državni vrh

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

226 Shares
226 Shares
Share via
Copy link