Vesti Novi Sad

Srpski mister u holivudskim filmovima

Produkcijska kuća iz Amsterdama koja pravi kastinge za Holivud je pozvala srpskog mistera Radula Vučetića na kasting za novi mitologijski film, sličan “Troji”, koji će se snimati u Tunisu sledeće godine. Radule Vučetić je po zanimanju policijski oficir, završio je Kriminalističku akademiju, manekenstvom se bavi oko godinu dana, a krajem juna je na ovogodišnjem izboru za mistera Univerzuma osvojio treće mesto. S Radulom smo razgovarali o predrasudama u Srbiji i o tome zašto neke žene odbija titula mistera. On je za naš portal podelio nekoliko saveta po pitanju stila i izgleda savremenih muškaraca.

Kakvi su ti planovi, hoćeš li ostati u modelingu ili ćeš se opredeliti za filmsku industriju?

– Nameravam da se više okrenem filmskoj industriji. Holivudska produkcijska kuća koja me je  nedavno pozvala na kasting je zadužena za pronalaženje novih lica u Evropi. U tom novom mitologijskom filmu će se pojaviti i neka od najvećih imena Holivuda poput Danny Glover, Dolph Lundgreen i Belly Zane. Nadam se da ću svojim fizičkim izgledom uspeti da dobijem neku od sporednih uloga ratnika, jer sam zato i pozvan. Lično mislim da će ovaj film biti medijski veoma ispraćen u svetu filma.

Šta za tebe predstavlja osvojeno treće mesto na svetskom takmicenju izbora za mistera Univerzuma?

– Izbor za mistera Univerzuma je za mene veliko priznanje s obzirom na broj, kvalitet učesnika i činjenicu da je na ovom takmičenju učestvovalo preko 30 zemalja.

Zbog čega izbor za mistera Univerzuma nije toliko medijski ispraćen u Srbiji u odnosu na izbor za mis Univerzuma?

– Verovatno zato što naši mediji nisu dovoljno informisani o ovakvoj vrsti takmičenja ili ne vide svoj lični interes, a to je šteta.

srpski_mister_holivud

Koje karakteristike, osim fizickog izgleda, treba da poseduje muškarac da bi bio prvi mister sveta?

– Osim fizičkog izgleda, mora posedovati vaspitanje, manire jednog pravog gospodina, jer se na ovom takmičenju boduju i najmanje sitnice poput načina na koji komunicirate sa ljudima, gestikulacije, ljubaznosti. Ocenjuje se svakodnevna rutina mistera, kada ustaje, da li kasni na doručak ili na organizovane obilaske grada.

Putem drustvenih mreža se trudiš da promovišeš vaspitanje i manire gospodina, koliko je to obaveza mistera, a koliko tvoj lični izbor?

– To je više moj lični izbor, jer u vremenu u kojem danas živimo ljudi zaboravljaju na one bitne vrednosti koje jedan muškarac mora posedovati i zbog sebe, ali i zbog nežnijeg pola.

Koliko u Srbiji vladaju stereotipi i predrasude o muškarcima koji se prijavljuju na ovo takmicenje?

– Za sada sam imao veliku podršku prijatelja i okoline. Osim plasmana i nagrade, ovo takmičenje je meni bilo bitno i zbog  internacionalnih kontakata koji mi mogu promeniti život.

takmicenje-mis-muskarci-srbija

Na koji način vodiš računa o svom izgledu?

– Nedeljno treniram šest puta i bavim se fitnesom. Teško mogu zamisliti dan bez treninga, jer odlaskom u teretanu iza sebe ostavljam sve probleme, obaveze i dajem sebi oduška tih dva sata druženja sa drugarima i međusobnim nadmetanjima, a sve u korist zdravijeg života. Hranim se kao i svaki muškarac koji se bavi fitnesom, svakodnevnom zdravom ishranom, disciplinovanim obrocima.

Koliko titula mistera može da odmogne, a koliko da pomogne u osvajanju devojaka?

– Pošto su glavne karakteristike mistera da mora posedovati manire jednog izuzetnog markantnog gospodina, to može biti problem, jer vas žene mogu izbegavati zbog stereotipa da su misteri zavodnici oko kojih se mota veliki broj prelepih devojaka, a stvarnost je uvek drugacija. To žene shvate tek kada vas bolje upoznaju.

holivud_srbija.mister

Šta savetuješ muskarcima u Srbiji kada su u pitanju modni trendovi?

– Muškarcima u Srbiji savetujem da budu svoji i izgrade svoj stil. Ne treba da prate toliko svetske trendove. Ja ih zovem “komercijalni trendovi” zato što im je jedini cilj da zarade novac prodajući ljudima neke svoje ideje. Nije bitno šta nosiš, već kako to znaš da izneseš. Radeći na svom fizičkom izgledu stičemo samopouzdanje, a samopouzdanje je glavna karika koju kada posedujete svaka krpa na vama može izgledati kao detalj visoke mode.

Nameravaš li da pokreneš modni ili lifestyle blog namenjen muškoj publici?

– O lifestyle blogu sam razmisljao, ali s obzirom na to da su danas svi na Fejsbuku i Instagramu, ja savete svakodnevno delim svojim pratiocima upravo na tim društvenim mrežama, naročito na Instagramu.

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

202 Shares
202 Shares
Share via
Copy link