Uncategorized

Srpska rakija govori sve jezike

Više od 40.000 posetilaca bilo je na Petrovaradinskoj tvrđavi prvog dana Exit festivala. Brojni lokali u gradu bili su puni domaćih i stranih gostiju, ali je glavno okupljalište bilo na Beogradskom keju. Mogli su se čuti razni jezici, od engleskog preko mađarskog do nemačkog i holandskog.

dance_arena_exit_2015

Zamislite bilo koje alkoholno piće, koje god piće ste zamislili, sinoć ga je bilo. Dok ste se kretali kroz gužvu mogli ste osetiti mirise domaće srpske rakije i piva. Pivo je bilo glavno piće za gašenje žeđi dok je rakija služila da zagreje posetioce festivala pred dugu i ludu noć. Svetla sa Petrovaradinske tvrđave su dodatno osvetlila grad, reflektori sa svih strana vinuli su se u nebo, basovi, muzika, neobavezna priča i smeh mogli su se čuti od centra do Tvrđave.

medovaca_rakija_exit_srbija

Ako ste ipak zakasnili da popijete poneku čašicu sa prijateljima, mogli ste u Podgrađu tvrđave da kupite rakije u epruvetama. „Medovača, malina, obična“, odjekivalo je Petrovaradinom, a promoteri i promoterke su se takmičili ko će više prodati. Radnje su radile celu noć, alkohol je bio najprodavaniji i najtraženiji i poneka flašica vode.

emeli_sande_exit

Na Tvrđavi je Exit festival, poseban svet u kojem čak ni dinar kao sredstvo plaćanja nema funkciju. Pola sata nakn ponoći upriličen je vatromet i na glavnu od 20 bina je izaša solo diva, anđeoskog glasa, Emeli Sande.

Tijana Majkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


65 Shares
Share via
Copy link