docek-nova-godina-2019-novi-sad-izvodjaci
Doček na Trgu slobode u Novom Sadu
Dogadjaji

Srpska Nova godina uz Bregu i Garavi sokak

U organizaciji Grada Novog Sada, a uz podršku Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada za EPK 2021 i projekta Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, proslava srpske Nove godine održaće se 13. januara na Trgu Slobode u Novom Sadu.

Proslava Nove godine po julijanskom kalendaru jedna je od specifičnosti Srbije i Novog Sada i u tom svetlu na Trgu Slobode nastupiće Goran Bregović, Garavi sokak, kao i tamburaški orkestar “Zorule”. Prethodno najavljen nastup Magnifica sa vojnim orkestrom “Stanislav Binički” neće biti održan iz tehničkih razloga.

Veče autentične muzike otvoriće zvuci ravnice nastupom ansambla “Zorule”, prepoznatljivom po izvođenju tradicionalne, starogradske, varoške vojvođanske muzike, umetničkim obradama narodnih igara i pesama pisanim za tamburaške orkestre. Nakon njih zasviraće popularni novosadski sastav Garavi sokak, poznat po akustičnom pop zvuku sa etno motivima iz Vojvodine. Konačno, binu će preuzeti svetski priznati Goran Bregović, proslavljajući sa Novosađanima dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru. Njegova muzika koja predstavlja eklektični spoj balkanskih tradicionalnih instrumenata i savremenih muzičkih tendencija pokrenuće na ples Novosađane na Trgu Slobode do duboko u noć.

Nakon rokenrol dočeka 2016. sa više od 10.000 ljudi na Trgu Slobode, građane Novog Sada očekuje još jedna noć odlične muzike. Proslavom Nove godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru i nastupima muzičara iz celog regiona (Novog Sada, Zrenjanina, Beograda, Sarajeva, Banja Luke) Novi Sad već na početku 2016. godine postaje regionalna prestonica fantastične zabave, najbolje  muzike i što je najvažnije – još boljeg ukusa, što je najbolji uvod u samu završnicu kandidature Novog Sada za Kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine, kao i u proslavu finala za titulu Omladinske prestonice Evrope 2018.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share