Magazin

Novak ne odobrava ono što je Srđan radio u Beogradu, ali nikad mu se ne bi javno suprostavio

srdjan-djokovic
Foto: Printscreen/Telegraf

Austrijski novinar Danijel Mikš, autor biografije o Novaku Đokoviću, govorio je na televiziji o situaciji u Australiji.

Mikš je napisao knjigu „Novak Đoković, ceo život u borbi“, ona će biti na nemačkom jeziku izdata u martu ove godine, piše portal Nova.rs.

Tokom jednog TV gostovanja u Austriji, Mikš je rekao kako vidi Novakov stav povodom svega što se dešavalo.

– Nikad se ne bi javno suprotstavio svom ocu. Tako je vaspitan. S druge strane, on definitivno ne odobrava ono što se dešavalo u Beogradu tokom ludih dana u Melburnu. Ali, toliko je blizak odnos između njih dvojice – rekao je Mikš.

On tvrdi i da će se Novak vakcinisati.

– Prema onome što čujete iz njegovog okruženja, mislim da će se vakcinisati. Možda je finale u Melburnu doprinelo tome – rekao je Mikš za Servus TV.

Srđan Đoković je tokom cele sage o deportaciji držao konferencije i proteste, uz pojedine kontroverzne izjave koje su izazvale veliku pažnju svetskih medija.

– Drže ga u zatočeništvu. Oni gaze Novaka pa gaze i Srbiju i srpski narod. Taj prvi čovek Australije Skot Morison se drznuo da napada Novaka i da ga proteruje a nije ni ušao u njihovu zemlju.

Hteli su da ga bace na kolena, i ne samo njega nego i našu Srbiju. Mi smo ponosan, civilizovan narod, uvek smo se branili, nikada nismo napadali. To sada radi i naš ponos i dika slobodarskog sveta – Novak. On pokazuje iz kakve zemlje dolazi.

Ovo nema veze sa sportom, ovo je politička borba. On je ispunio sve uslove da uđe i osvoji još jedan Australijan open. I on bi ga osvojio. Isusa su razapinjali na krst i svašta mu radili, ali on je živ i među nama. I Novaka hoće da razapinju i bace na kolena – govorio je između ostalog Srđan Đoković, što je imalo globalnog odjeka.

I pre turnira, govorio je da Novak neće igrati pod ucenama, čak su mu i australijski političari odgovarali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Müksch (@danielmueksch)

Britanci na početku karijere Novaku nudili 10 miliona funti, onda je na scenu stupio Srđan Đoković

45 Shares
Share via
Copy link