Magazin

Porodica zaklanog mornara iz Srbije: Njega su ubili jer je video nešto što nije smeo

mirjana panic
Printscreen

Porodica Dragana Panića (51), radnika na teretnom brodu kompanije MSC, sumnja i kategorički odbacuje tvrdnje da je on izvršio samoubistvo na svom radnom mestu, kako se navodi u zvaničnom izveštaju italijanskog Tužilaštva.

Dragan je pronađen sa isečenim vratom u prostorijama gde je radio kao mehaničar, samo dan nakon što je na istom brodu pronađeno 400 kilograma kokaina. Porodica i prijatelji veruju da je Dragan ubijen jer je „video ili čuo nešto“ što nije smeo.

– Mi smo od 18 godine zajedno. Moj suprug je najbolji suprug, otac i deta što postoji. Ja čvrsto i odgovorno tvrdim i stojim iza toga da moj suprug ne bi nikada sebi naudio – rekla je njegova supruga Mirjana u jutarnjem programu na televiziji Prva.

Porodica ne prihvata zvanični izveštaj.

– Gagi nije imao razloga da se ubije. Svaki odlazak na brod koristio je da od tog novca završi nešto na kući, obezbedi decu, porodicu… Pričao je da kada se vrati u maju, podići će lepu ogradu oko svoje kuće i imanja. Čovek sa toliko planova se ne ubija, njega su ubili – pričaju njegovi najbliži.

koka
Foto: gdf.gov.it

Na prekookeanskim brodovima Dragan je radio od 2013. godine.

– Do tada je radio u Rafineriji 20 godina, želja da svojoj deci stvorimo neki polji život i osiguramo sigurnost ga je odvela tamo. Borio se da dođe do nekog boljeg posla, do većih finansijskih sredstava. Bio je vredan, radan. On je radio tamo, ja sam bila kod kuće, brinula o kući, deci. Sin se oženio u međuvremenu, unučiće smo dobili, moj muž je sve to vreme bio na brodu – kazala je Mirjana.

Ona je o Draganovoj smrti obaveštena od strane predstavnika kompanije MSC.

– U ponedeljak oko 14.50, u Beogradu iz MSC kompanije jedna gospođa me je obavestila: Pitala me je da li sam supruga Dragana Panića i ja sam to potvrdila. Kada mi je rekla da mi je suprug mrtav i da sumnjaju da se ubio, ja sam zanemela. Pala sam i rekla da je to nemoguće. Ja sam s njim 30 godina provela, moj suprug je najbolji suprug, otac i deta što postoji. Ja čvrsto i odgovorno tvrdim i stojim iza toga da moj suprug ne bi nikada sebi naudio. Bili smo u kontaktu 24 sata dnevno – objasnila je supruga Dragana Panića.

Za informacije o smrti najmilijeg morali su sami da se snalaze.

– Što se tiče njegove kompanije, nama ništa nije rečeno. Sve što smo saznali, saznali smo preko devera koji je preuzeo sve na sebe. On je stupio u kontakt sa konzulom, što je neljudski, jer je država trebalo da stupi u kontakt s njim, a ne da sve radimo sami. Imamo i rođaku i Italiji koja nam je mnogo učinila i pomogla. Smatram da je moj suprug zaslužio da i država stane iza njega, mi smo pošteni ljudi ove zemlje – apeluje Mirjana.

Italijanski mediji navode da je nedvosmisleno reč o samoubistvu.

– Objavljuje se da su mu u krvi pronađeni tragovi antidepresiva. To ništa ne znači. On nije otrovan, pa da je to dokaz. Dragan, odnosno Gagi, kako su ga svi zvali je zaklan – tvrdi Draganov rođak.

Njegov brat Đorđe nema dileme da je ipak reč o brutalnom ubistvu.

– Kategorički tvrdim da moj brat nije izvršio samoubistvo, ma šta neki izveštaji pokazali – izjavio je Đorđe Panić.

On moli i MUP Srbije da se uključi u rasvetljavanje celog slučaja.

– Molimo da se u istragu uključi i MUP Srbije, jer imamo u našu policiju veliko poverenje. Zahvalni smo italijanskim istražiteljima, ali smtramo da bi bilo dobro da se povežu sa MUP Srbije, kako bi se rasvetlile sve okolnosti smrti moga brata – naveo je Đorđe.

Srpski mornar pronađen zaklan na brodu sa kog je zaplenjeno 400 kilograma kokaina

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

16 Shares
Share via
Copy link