Koronavirus Magazin

Srbija se zatvara: Od sutra radi samo prehrana, pumpe i apoteke

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je nakon sednice Kriznog štaba da će od srede važiti mere koje su bile na snazi prethodnog vikenda.

„Od večeras se sve zatvara, pa ćemo od ponedeljka videti. Radiće samo prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe, sve ono što je neophodno za koliko toliko normalan život“, rekla je ona.

Brnabić je naglasila da se neće uvoditi policijski čas, piše N1.

Sednica Kriznog štaba počela je u 8 sati, a u Srbiji će od sutra raditi samo prodavnice prehrane, pumpe i apoteke.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona počela je jutros oko osam sati jer broj novozaraženih u Srbiji raste iz dana u dan.

Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, kafići, restorani i sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti)

Zatvaraju se kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti…

Zatvaraju se šalteri prodaje hrane u restoranima, kao i šalteri prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima

Šta je radilo:

Ograničenje se ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.

Mogu da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda

Mogu da rade samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat (odnosno kiosci i trafike)

Dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji

Radiće i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva

Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu

Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Od prošle nedelje kompletno na onlajn nastavu prešli su đaci srednjih škola, dok su im se od ove nedelje pridružili i stariji osnovci, piše Blic.

Vesić: Građane koji su primili obe doze vakcine pustiti na utakmice i koncerte

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Zasto je naslov uvek pogresan! Kad su to fabrike bile zatvorene a da ih nema nikad u naslovu da rade punom parom…namerno se zaobilazi tema grupnog rada i prevoza u fabrikama a blokira se rad preduzetnika pojedinca!

107 Shares
107 Shares
Share via
Copy link