Magazin Srbija

Likovi i događaji koji su zbog Velje Nevolje pali u zaborav, a nikako ne bi smeli

Najveća plantaža marihuane u Evropi, Koluvijin vozač koji je uhapšen sa heroinom, učitelj glume koje je navodno zlostavljao maloletne učenice, prisluškivanje predsednika Vučića, Bajden koji je čestitajući Srbiji Dan državnosti pozvao srpske vlasti da priznaju Kosovo…

To su samo neke od važnih državnih tema koje su pale u zaborav kada je policija uhapsila vođu “Principa” Veljka Belivuka i više od 20 osoba zbog sumnje da su počinili više teških krivičnih dela, među kojima su i svirepa ubistva.

“Mafija na kolenima”, “Pala ekipa Velje Nevolje”, “Udar na mafiju, pala Veljina vojska straha”, “Najveća policijska akcija u poslednjih deset godina, pao Velja Nevolja”, “Mečkom pevača išli u likvidacije, uhapšena grupa Velje Nevolje”, samo su neke od naslovnih strana 5. februara, dan nakon što je Veljko Belivuk zajedno sa više od 20 osoba uhapšen u akciji srpske policije i BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Od tada, već više od nedelju dana, strasti se u medijima ne stišavaju, a svaki novi dan donosi i nove detalje iz istrage. Licitira se o svedocima saradnicima, iza čijih ubistava Belivukova grupa stoji, traži se novac stečen od kriminala, prekopava se svaki bunar, u potrazi za senzacijom, i tako u nedogled.

Za to vreme, neke od afera, i slučajevi koji su “tresli” javnost u danima pre Belivukovog hapšenja, potpuno su pali u drugi plan, zbog čega znatan deo javnosti s pravom sumnja da je čitava afera Belivuk unapred orkestrirana.

Afera Jovanjica

Da li je Predrag Koluvija zaista organizator najveće plantaže marihuane u Evropi, ili je, kako tvrdi, samo uzgajao industrijsku konplju, ko su ljudi iz državnih struktura koji stoje iza njega, koja je uloga “politike” u svemu tome, samo su neka od pitanja na koja javnosti još uvek nije odgovoreno.

Ono što je pak simptomatično jeste da posle svakog suđenja Koluviji i njegovoj grupi pažnja čitave javnosti bude preusmerena na neki drugi događaj. Tako je, pred kraj prošle godine, kada je Koluvija iznosio odbranu, u javnost puštena i afera prisluškivanja predsednika republike koja do danas nije u potpunosti rasvetljena, a koju je deo javnosti odmah okarakterisao kao skretanje pažnje sa slučaja “Jovanjice”.

Prisluškivanje Vučića

Krajem 2020. godine, Aleksandar Vučić, još jednom u nizu, obavestio je javnost da je prisluškivan. Tri nedelje kasnije, ta tema se ponovo našla na dnevnom redu, sredinom januara. Licitiralo se o tome koja ili koje službe su prisluškivale predsednika Srbije, šta radi MUP, a šta tužilaštvo, i ko se sve našao na sad već čuvenom poligrafu.

U celu priču “upala” je i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, koju su tabloidi danima razvlačili i označavali je kao osobu koja stoji iza svega toga. “Otkrivali” su nove detalje, a zbog Veljka Belivuka, i borbe protiv mafije, epilog je još uvek izostao, piše Nova.

Miroslav Aleksić

Milena Radulović otkrila je 16. januara u intervju za dnevni list “Blic”, da ju je poznati učitelj glume Miroslav aleksić silovao dok je bila maloletna, a ubrzo nakon nje oglasila se i druga glumica Iva Ilinčić. Optužbe na njegov račun za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje dosad je izneo više od 20 devojaka.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, rekla je Milena Radulović u pomenutom intervjuu, nakon čega su mediji “eksplodirali” i u narednim danima svakim danom “otkrivali” svakojake stvari, od koje se mnoge i ne tiču javnosti.

Nakon što je pritvoren, Aleksić je u tužilaštvu negirao optužbe, a svakim danom, javljale su se nove žrtve koje su davale iskaz u tužilaštvu. Dok su tužioci ispitivali žrtve, ali i okrivljenog, srpski mediji, više od nedelju dana, na naslovnim stranama “držali” su Aleksićevu fotografiju, ili neku od njegovih žrtava uz, naravno, “ekskluzivna” saznanja.

Koluvijin vozač, DEA i heroin

Miloš T. (47) iz Čajetine, uhapšen je 2. februara, samo dva dana uoči hapšenja Belivuka, u zajedničkoj akciji američke agencije DEA, srpske i bugarske policije, zajedno sa još šest osoba zbog šverca heroina. Nakon vesti o hapšenju, Nova.rs ubrzo je otkrila da je Miloš T. vozač vlasnika poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjica” Predraga Koluvije, s kojim deli optuženičku klupu u Specijalnom sudu u Beogradu.

Zanimljivo, Miloš T. je uhapšen u novembru 2019. godine, ali je nedavno pušten iz pritvora. Njegovo hapšenje ozbiljino je poljuljalo odbranu svih optuženih u slučaju “Jovanjica” jer je stvorilo utisak da su Koluvijini najbliži saradnici deo i drugih organizovanih narko-grupa. Samo dva dana kasnije uhapšen je Veljko Belivuk.

Bajdenova čestitka Vučiću

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je 7. februara čestitku povodom Dana državnosti Srbije i poručio da SAD ostaju trajno posvećene unapređenju saradnje sa Srbijom.

“U ime američkog naroda upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara”, piše u čestitki koju je Bajden uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Ono što je zanimljivo jeste da je Bajden poručio i da SAD ostaju “nepokolebljive u podršci” evrointegracijama Srbije, sprovođenju reformi i postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom “koji je fokusiran na međusobno priznanje”.

Istog dana je predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro odgovorio rekavši da je Sretenje, Dan državnosti koji se obeležava 15. i 16. februara, “za nas mnogo važnija stvar od albanskih i američkih želja”.

Vlast poluinformacijama i tračevima pokušava da sakrije veze sa Veljom Nevoljom

81 Shares
Share via
Copy link