Beograd Koronavirus

U Beogradu niče spomen-šuma u znak sećanja na žrtve koronavirusa

goran vesic

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je u planu sadnja spomen-šume u nekom od beogradskih parkova, u znak sećanja na žrtve koronavirusa.

Kako je pojasnio, u spomen-šumi će biti posađena stabla, tačno onoliko koliko je bilo žrtava virusa korona u Srbiji.

– Na taj način ćemo se sećati svih ljudi koji su preminuli, ali ćemo se sećati i herojske borbe koju je vodila država, kao i zdravstveni sistem i druge službe, policija, vojska, komunalne službe i građani koji su činili dobra dela. Sećaćemo se ovog vremena kada smo, na žalost imali žrtve, ali smo zahvaljujući ozbiljnom pristupu države spasili hiljade života i uspeli da budemo država sa mnogo manje žrtava – pojasnio je Vesić za TV Pink.

Vesić je zahvalio novinaru Mladenu Mijatoviću koji je ovu ideju predložio Skupštini grada.

Govoreći o rekonstrukciji Savskog trga Vesić je rekao da je u tom delu grada potpuno promenjen način na koji će taj deo funkcionisati.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec do dva dana će biti pušten tramvajski saobraćaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

– Prvo će, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmeštanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima. U sredini će biti najveći preščki trg u Beogradu, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podiže na predlog predsednika Aleksandra Vučića. Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom železničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled – zaključio je Vesić.

Izvor: Danas

Ko je platio 10 hiljada srpskih zastava koje je Vesić podelio Beograđanima?

PARTNERI SAJTA


69 Shares
Share via
Copy link