Balkan Magazin

Snimak seksa u centru Splita frapirao Balkan: Prošao sam ceo svet, ovo nisam video

split-seks
Foto: Dnevnik.hr

U hrvatskim medijima pojavio se snimak seksualnog odnosa koji se dogodio u centru Splita. Dnevnik.hr piše da je takav čin u javnost kažnjiv prema zakonu, ali u nemačkim markama. Reakcije građana Splita sa kojima su novinari hrvatskog lista razgovarali uglavnom su šok i gađanje, a neki su tražili i veće kazne.

Dvoje mladih u Splitu nasred ulice prepustilo se strastima – i zgrozilo sve.

„Ja sam prošao ceo svet, nisam video da to stranci rade po Španiji, Francuskoj…“ kaže Joško.

Kad počne sezona, ima svega. Novinar Mario Jurič pitao je druge turiste šta oni misle o takvom ponašanju. Poručuju kako nije u redu, ali i kako bi u njihovoj zemlji zbog seksa na javnom mestu verovatno bili uhapšeni, prenosi Dnevnik.hr.

„Videla sam dva puta uriniranje, i to – žena ili devojka stoji pored njega, a on… Grozno“, kaže Ani iz Splita.

„Ja verujem da veliki gradovi u Evropi nisu izuzetak. Po meni je to pitanje bontona, nezavisno od turizma. Znam da se ljudi opuste, ali ove situacije su previše“, smatra Ana iz Zadra.

A i usred belog dana mogu se videti i ostaci žurki od prethodne noći. Tu su i znakovi upozorenja za zabranu kupaćih kostima, za koje se ne mari. Kazne na papiru postoje.

Zakon piše: ko na javnom mestu vređa ili omalovažava moralna osećanja građana, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom u protivrednosti domaće valute od 50 do 200 nemačkih maraka ili kaznom zatvora do 30 dana.

„To bi trebalo kažnjavati. Ne možete doći u Beč i urinirati. Za to ćete platiti 500 do 1.000 evra“, dodaje Ani.

„Nije briga nikoga! Ko će regulisati? Evo, ovde idu automobili, a gore je šest znakova da je zabranjeno. Šta ćemo o drugome pričati“, žali se Joško.

A one koji bi se trebali brinuti – građani plaćaju za uspostavljanje reda. Splitska turistička zajednica poručuje – treba povećati kazne i broj policajaca.

Policija ipak kaže kako radi sve što je u njihovom opisu posla pa su prisutni na terenu, dok privremena Gradska uprava na upit Dnevnika.hr nije ni odgovorila.

OGLAS

155 Shares
155 Shares
Share via
Copy link