Lifestyle Magazin

Videla sam devojke koje “pare” svoje vagine i šokirala se

Foto: Printscreen/Instagram/chrissyteigen

Kada je reč o higijeni vagine, ginekolozi uglavnom preporučuju pamučni veš i adekvatne proizvode koji su uglavnom na biljnoj bazi.

Međutim, neke žene su rešile da odu korak dalje i pomoću parenja “dubinski” očiste svoju vaginu. Naime, na društvenoj mreži “TikTok” devojke redovno objavljuju video-snimke u kojima pokazuju kako izgled proces parenja biljnim čajevima. One skuvaju veću količinu biljnog čaja, sipaju ga u određenu posudu iznad koje sednu, dobro se uškuškaju i na taj način pare vaginu. Proces traje sve dok se čaj ne ohladi.

Krisi Tejgen  je svojim fanovima otkrila da pari vaginu, tako što je objavila fotografiju na društvenoj mreži “Instagram”.

– Maska za lice, topla obloga, parenje vagine. Ne znam da li nešto od ovoga funkcioniše, ali ne može da škodi? – napisala je Krisi Tejgen .

Krisi nije prva zvezda koja je javno priznala da koristi ovaj tretman, o tome je već pričala Gvinet Paltrou 2015. godine.

– Sedite na nečemu što je neka vrsta mini-trona, a kombinacija infracrvene i aromatične pare čisti vašu matericu. To je neka vrsta energetskog oslobođanja i pomaže da se balansira nivo ženskih hormona – napisala je tada Gvinet u svom blogu.

Ovaj neobični tretman navodno ublažava menstrualne grčeve, oslobađa od nadutosti, reguliše trajanje menstruacije, poboljšava plodnost, isceljuje reproduktivni sistem nakon rađanja, leči hemoroide i hronične vaginalne infekcije i ublažava simptome menopauze.

Ali, da li je to stvarno tako i da li ovaj tretman ima pozitivne efekte na zdravlje vagine, za Ona.rs odgovara ginekolog Slavica Vasiljević.

– To je kao i svaka inhalacija i verujem da ne može da šteti. Poenta je u tome da ne treba preterivati, kao ni sa vaginalnim ispiranjem. Ta biljna para može samo da popravi cirkulaciju i vlažnost vagine – kaže dr Slavica Vasiljević.

Prema rečima naše sagovornice, ovaj tretman ne treba raditi često i treba biti vrlo pažjiv kada je u pitanju higijena prostora u kom se tretman obavlja, a treba voditi računa i o temperaturi pare.

– Toplota treba da bude ista kao i kada radite inhalaciju na nos. Najvažnije je imati osećaj prijatnosti, ne treba sebe izlagati velikim temperaturama, jer to nije dobro. Proverite temperaturu unutrašnjom stranom podlaktice i tako ćete znati da li je odgovarajuća – zaključuje ginekolog Slavica Vasiljević.

Izvor: Ona.rs

Da li česti seksualni odnosi utiču na veličinu ženskog polnog organa

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

17 Shares
Share via
Copy link