Za većinu muškaraca raskid preko SMS-a je sasvim normalna stvar, dok žene smatraju da je nepristojan i neodgovoran. Anketa koju je, na 1.000 ispitanika, sprovela britanska firma TalkTalk Mobile pokazala je i da 62 odsto dama misli da je jedini prihvatljiv način za prekid veze – razgovor u četiri oka.

Kada je reč o flertu preko poruka pripadnice lepšeg pola su osudile preteranu upotrebu smajlića i akronima poput onog popularnog – LOL! Na vrhu liste iritantnih stvari je tekst – “Nisam siguran da li si dobila moju poruku”, jer je jasno da je osoba dobila SMS, ali nije želela da na njega odgovori. U istom rangu je i “čin” slanja identičnog sadržaja, čisto da se uverite da je druga strana primila poruku. Čak 80 odsto devojaka je izjavilo da ih izluđuje kada predugo čekaju da im dečko sa kojim flertuju odgovori, pa ih to hladi.

sms bonton 1

– Gotovo 70 odsto nas zna nekog sa lošim telefonskim manirima, a samo petina ljudi misli da su baš njihove navike negativne i da ih treba menjati – navodi tim koji je vodio anketu, a prenose Novosti.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here