Koronavirus

Lekar iz opasne vajber grupe „Ivermektin preporuke“ smenjen sa funkcije načelnika odeljenja

bojko-bjelakovic

Prof. dr Bojko Bjelaković iz Niša, jedan od lekara koji su bili administratori u bizarnoj vajber grupi „LNRE – Ivermektin preporuke“, smenjen je sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš, saznaje Blic.

Kako piše taj list u KC Niš je održan kolegijum, na kome je jednoglasno odlučeno da dr Bojko Bjelaković bude smenjen sa funkcije.

Na Medicinskom fakultetu u Nišu, nakon održanog sastanka Dekanskog kolegijuma odlučeno je da se pokrene pravna procedura povodom istupanja prof. dr Bjelakovića. Na pitanje novinara Blica da li se to odnosi na istupanje u grupi gde se preporučuje lečenje ivermektinom, odgovoreno nam je potvrdno.

Podsetimo, dr Bojko Bjelaković bio je jedan od administratora opasne vajber grupe, u kojoj se, između ostalog preporučivalo lečenje simptoma korona virusa lekom ivermektin, koji je u Srbiji registrovan samo za veterinarsko lečenje.

Inače, Dr Bjelaković je i član organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koja na svom sajtu, između ostalog promoviše lek „Ivermektin“ za lečenje od korona virusa. Dr Bjelaković je u okviru ove organizacije član takozvanog „tima pedijatara“.

Pored toga, ovaj lekar je i jedan od potpisnika peticije protiv vakcinacije dece vakcinama protiv kovida 19. Podsetimo, u Srbiji je odobrena vakcinacija dece od 12 godina sa pet vakcina protiv korona virusa, a očekuje se da se vakcinacija ovim vakcinama uskoro, po ugledu na zapadne zemlje, odobri i za decu od 5 godina.

Zašto bi, zaboga, 11.000 ljudi u Srbiji radije pilo lek za goveda pre nego da se vakciniše?

287 Shares
287 Shares
Share via
Copy link