Magazin

Dragi Beograđani, Novosađani i ostali koji ove godine upoznajate Srbiju, ponesite svoje smeće sa sobom!

stara-planina
FOTO: LOST IN THE VIEWFINDER / YOUTUBE

Zbog trenutne situacije sa epidemijom virusa korona mnogi građani Srbije ovo leto koriste za upoznavanje zemlje. I to je za svaku pohvalu, ali ono što nikako nije, jeste smeće koje ostavljaju za sobom.

Već smo vam pisali o tome kako izgleda Bešenovačko jezero posle posete turista, a izgleda da situacija nije ništa bolja ni na Staroj Planini.

Vodopad Tupavica na Staroj Planini jedno je od bisera domaćeg turizma. Ove godine, pod navalom velikog broja posetilaca, pretvoreno je praktično u deponiju, zbog čega su reagovali i meštani.

U Fejsbuk grupi “Putujmo po Srbiji” osvanule su slike ovog vodopada uz poruku.

smece-stara-planina

– Evo kako danas izgleda izletište kod vodopada Tupavica na Staroj planini! Dragi Beograđani, Novosađani i ostali sugrađani koji ovu godinu koristite da otkrijete čari Srbije, ponesite svoje smeće sa sobom! – napisala je članica grupe koja je i okačila slike.

– Mi smo bili juče i iz Zaječara smo. Ispred nas je išao beli jugo registracije PI zena je vozila i bacala je prazne flaše i plastične kese iz auta, vraćaju i se sa vodopada Tupavice – dodaje jedna žena ispod objave.

TOP 6 destinacija koje su Srbi otkrili za vreme korone

Izvor: Blic Žena

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

199 Shares
199 Shares
Share via
Copy link