Magazin Srbija

Kod nekih pacijenata trajno smanjen broj spermatozoida nakon preležanog kovida

aleksandar milošević
Foto: K1

Gostujući u „Uranku“ na televiziji K1 urolog prof. dr Aleksandar Milošević rekao je da kovid infekcija utiče na sve ćelije u organizmu, pa tako i na polne.

– Seksualna komunikacija među mladima već je ugrožena upotrebom interneta i pametnih telefona. Sigurno je i da kovid utiče na polne ćelije, hormone i organe, ali i na smanjen libido. To je uzročno-posledična veza, jer smanjen libido dovodi do nepotpune erekcije, pa je samim tim i polni organ muškaraca manji. Penis se smanjuje kod onih ljudi koji nažalost najčešće preminu od kovida, jer bolest izazove duboku trombozu perifernih krvnih sudova. Koliko zapravo kovid utiče na polne organe znaćemo tek za nekoliko godina, jer smo mi trenutno i dalje u eksperimentu – rekao je prof. dr Milošević u „Uranku“.

On je naglasio i da ima pacijente koje prati godinu dana i da je kod nekih od njih uočen trajno smanjen broj spermatozoida nakon preležanog kovida.

– Kovid ostavlja traga na ćelijama testisa baš kao i na svim drugim ćelijama i primetno je smanjenje broja spermatozoida kod muških pacijenata nakon infekcije. Kod nekih i do trajnog poremećaja u broju spermatozoida. Ne znamo ni nuspojave antivirusnih lekova, jer istraživanje svakog leka traje najmanje pet godina – istakao je urolog Milošević na K1. – Nakon infekcije sa seksualnim odnosima trebalo bi sačekati dve do tri nedelje.

Profesor je ovog jutra ukazao i na to da zaljubljenost traje od godinu i po do dve.

– Nakon toga nastupa ili mržnja ili privrženost. Ako dođe do privrženosti – takvi odnosi su najbolji, ali nažalost veze se najčešće završavaju upravo nakon te faze zaljubljenosti. To ukazuje na činjenicu da ne umemo da negujemo odnose – napominje prof. dr Aleksandar Milošević.

Profesor Milošević ovog jutra na K1 televiziji govorio je i o seks šopovima protiv kojih, kaže, nema ništa protiv, ali da bi oni trebalo da budu usmereni na starije.

– Nažalost, trenutno su najčešći kupci mladi, a to je pogrešno. Baš kao što i vijagru najviše koriste mladići, a ona nije za njih već za muškarce od 50 ili 60 godina. Zbog toga bih ja zabranio korišćenje pametnih telefona mlađima od 18 godina, jer oni preko interneta dobijaju potpuno pogrešne informacije o svemu, pa i o seksualnosti i seksu. Dolaze mi mladići koji mi kažu da tokom dana imaju odnose i pet puta dnevno i to nije dobro. Pustite sebe da se uželite. Odricanje je veliki deo dugotrajnosti – savetuje prof. dr Milošević.

Doktor Milošević je podsetio da se otvara novi Centar u okviru KCS koji će biti posvećen polnom zdravlju.

– Mi se kao država moramo boriti protiv bele kuge i ovaj Centar će biti posvećen podsticanju rađanja i boljem seksualnom životu. Mnogo je problema u toj sferi koje moramo da rešavamo, jer nije cilj da živimo duže, već da produžimo kvalitet života.

Korona ostavlja posledice i na psihičko zdravlje, ovo su neki od simptoma

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

35 Shares
Share via
Copy link