Srbija Vesti

Preokret: Slučaj “Palma” seli se u Kraljevo

palma marković
Printscreen

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu, prenosi Nova.rs.

Ovu odluku tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo „po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu“.

Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, zbog činjenice da je otvaranje predmeta tražio sam Marković, koji se za krivična dela i optužuje, prethodnih dana su u javnosti bile sve glasnije sumnje u mogućnost nezavisnog postupka u Jagodini.

Viši javni tužilac u tom gradu Radoslav Vučković govorio je, međutim, da nema osnov da traži izuzeće.

Izvor: N1, Nova

Ako predsednik Skupštine Kruševca ovako piše javno, kako li se ponaša tajno

Share via
Copy link