Magazin Novi Sad

Novosadski kriminalni gang na platnom spisku EPS-a. Iza njih su iznude, prebijanje do smrti, dilovanje…

Ekipa koja će učiniti sve što od njih zatraži onaj koji ih je zaposlio, a to svakako nisu intelektualne usluge

– Zašto se u priči oko FK Vojvodina pojavljuju optužena lica, koja su bila narkodileri? Kakvi su to ljudi koji imaju nadimke Snajper i slično? – javno je postavila pitanje Zorana Mihajlović, ministarka energetike, otkrivajući informaciju da Srbijagas izdvaja tri milona evra godišnje za finansiranje Voše.

Istina je, u Upravnom odboru novosadskog superligaša sedi Slobodan Milutinović zvani Snajper, osuđivani kriminalac, nasilnik, diler i svodnik.

No, ministarka možda nije upoznata s činjenicom da je taj tridesetčetvorogodišnjak, do nedavno vođa Vošinih navijača, zajedno sa svojim bratom Nenadom, te starim pajtašem Borislavom Kurucićem, (imena “dobro poznata policiji”!), na platnom spisku“Elektrovojvodine”,  javnog preduzeća koje spada u njen resor!

NEKA ŽIVI OVAJ REŽIM…

Naravno, ni Milutinović ni njegova družina ne pojavljuju se na svojim radnim mestima, ali uredno dobijaju lepu platu i teče im radni staž.

Po potrebi, zna se – momci će učiniti sve što od njih zatraži onaj koji ih je zaposlio (čitaj – neko moćan iz gradske vlasti), a to svakako nisu intelektualne usluge. Nije zgoreg imati tipa koji očas posla sakupi falangu koja neće prezati da, ako zatreba, gazi sve pred sobom.

ČAČKANJE BAJATOVIĆA

Gospođa Mihajlović, čija meta nije bio Snajper već Bajatović, igrom slučaja se našla na istoj strani sa mrskim joj direktorom Srbijagasa i prvim čovekom  FK Vojvodina.

Jer njemu, sasvim sigurno, ne odgovara da sedi za stolom sa žestokim momkom, osuđivanim kriminalcem, koji ga je poslednjih meseci neprestano prozivao, tvrdeći da je Voša “Bajatovićev talac”.

Poznavaoci prilika bili su, štaviše, ubeđeni da će Milutinović na skupštini kluba održanoj polovinom decembra, uspeti da smeni Bajatovića, ali to mu (kao uostalom i ministarki Mihajlović) nije pošlo za rukom.

KO JE, BRE, TAJ?!

No, pravo je pitanje kako je, dođavola, došlo do situacije da se neko kao što je Snajper uopšte pita o izboru direktora velikog superligaškog kluba, pogotovo ako taj direktor drži u rukama gotovo sve finansije?

Ko je Slobodan  Milutinović Snajper? Vođa Vošinih navijača, telohranitelj i čovek od poverenja kontroverznog Bate Kan Kana Butorovića,  pokojnog vlasnika novosadskih hotela Park i Leopold i direktora novosadskog drugoligaša Kabela, bio je problematičan od rane mladosti.

slobodan-milutinovic-snajper

Njegovo  ime vezuju se za brojna krivična dela – od dilovanja droge, preko nasilničkog ponašanja do organizovanja prostitucije, zbog čega je odležao tri godine u zatvoru i ima nekoliko uslovnih kazni.

RAMPA ZA “KARAĐORĐA”

Do stolice u Skupštini FK Vojvodina došao je nakon što je posle izgubljene utakmice upao u svlačionicu i išamarao igrača matičnog kluba jer nije bio zadovoljan njegovim zalaganjem na terenu.

Nesrećni fudbaler pobegao je iz Vojvodine glavom bez obzira i tužio je nasilnika, a sud je Milutinoviću zabranio pojavljivanje na “Karađorđu”. Sasvim dobra preporuka za člana Skupštine fudbalskog kluba.

SKANDAL – PA ŠTA?

Štaviše, u međuvremenu je preuzeo fotelju direktora novosadskog prvoligaša FK Kabel, koji je 2019. godine bio umešan u veliki skandal oko nameštanja utakmice sa Smederevom. Prevaru je otkrila UEFA i to preko kvota u kladionicama, pa je zahtevala od FSS da se akteri prljave rabote oštro kazne.

Klubovi su izgubili po deset bodova i morali su da plate milionske penale, a Snajperu dlaka nije falila s glave, naprotiv… Samo godinu dana posle toga izabran je u Upravni odbor FK Vojvodina – da bi pokazao Bajatoviću zube i “spustio SPS na zemlju”.

DEVET ŽIVOTA

Snajperu dlaka falila nije ni kada mu je, u tri navrata, postavljena bomba pod automobil: prvi put je to bio luksuzni mercedes, potom ekskluzivni  volvo, i, treći, početkom prošle godine, skupoceni porše.

Iako se od eksplozija zatresao ceo grad, Snajper je samo očistio prašinu s revera i otišao kući s nekoliko ogrebotina. Preživeo je i kada mu je kriminalac iz suparničkog klana zario u leđa sečivo od 20 centimetara. Sve u svemu, žilav momak.

ŠTO DA NE?

Definitivno, “Elektrovojvodina” je dobila veliko pojačanje. Brat i “kolega” Slobodanov –  Nenad, takođe je sklon nasilničkom ponašanju, što važi i za  Borislav Kurucića, takođe navijača. Oni su 2011. bili deo petočalne kriminalne grupe koja je do smrti tukla čoveka. Viši sud u Novom Sadu osudio ih je na ukupno 19 godina zatvora petoricu mladića iz ovog grada, koji su na smrt pretukli Novosađanina Vojkana Morarevića.

Oni su u Balzakovoj ulici u Novom Sadu napali Dušana Aleksića i Vojkana Morarevića, koga su nakog prebijanja dovezli na nasip kod Dunava. Tamo su ga tukli nogama, rukama i bejzbol palicom. Žrtve nisu slučaj prijavile policiji, a Morarević je sutradan preminuo. Nije im suđeno za ubistvo nego za “nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom” i nasilničko ponašanje. Nenad je osuđen na 6 godina, a Borislav na godinu i po.

Kurucić je odležao svoje, odležala su i braća Milutinović. Pa što ne bi, posle svih tih muka, dobili posao u nekom javnom preduzeću?

Ko je privatna vojska kriminalaca ispred sedišta SNS u Novom Sadu (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • da li je moguce da kriminalci sede u EPS Vojvodina ne dolaza na posao a uredno primaju platu… cime su to zaduzili gradonacelnika Novog Sada…… koliko para ide u Vojvodinu od Srbijegasa i zasto… koliko je takvih na spisku Srbijegasa… sto se ne hapsi ovo lopovsko udruzenje sa sve Bajatovicem… sta MUP radi ako uopste i smeju da rade posao za koji primaju platu od naroda

    • Druze nije samo Eps vec u svaku poru vlasti sede krimosi….Ucene,Kidnapovanja,Prebijanja itd…Trebaju im takvi ljudi

generic vignette (DESK luftika.rs)
988 Shares
988 Shares
Share via
Copy link