Magazin Svet

Skulptura Diva: Gigantsku vaginu mesecima gradilo 20 muškaraca

Brazilska umetnica je na brdo u blizini svog doma postavila 33-metarsku vaginu i izazvala bes komšija.

Umetnica Julijana Notari provela je 11 meseci gradeći neverovatno umetničko delo u blizini svog doma, a fotografije je zatim u novogodišnjoj noći podelila na društvenim mrežama. Ogromna skulptura vagine izazvala je bes među lokalnim stanovništvom nakon što se pojavila na padini brda u Brazilu.

Armiranobetonska vagina nazvana “Diva” postavljena je u ruralnom umetničkom parku u brazilskoj saveznoj državi Pernambuko, na severoistoku zemlje.

“Bio je to dug proces, gotovo 11 meseci punih upornosti, suživota i učenja. Diva je ipak velika ručno izrađena skulptura”, napisala je Notari uz fotografije koje su brzo postale viralne.


Notari je istakla kako nisu mogli da koriste bagere zbog preciznosti pa je 20 muškaraca mesecima radilo na Divi, koja je 33 metra visoka, 16 metara široka i šest metara duboka, prenosi 021.rs.

“U Divi koristim umetnost za dijalog s temama koje se odnose na rodna pitanja iz ženske perspektive u kombinaciji s kosmopocentričnim i antropocentričnim zapadnim društvom”, objasnila je.

Međutim, njena skulptura mnoge je razbesnela.

“Uništavanje okoline za ovo trebalo bi da bude kriminal”, jedna je od reakcija. “Bilo bi me sramota da sa porodicom dođem na mesto poput ovoga”, još je jedan od komentara.

Potukli se banjalučki šahisti. Letela i kraljica!

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

42 Shares
Share via
Copy link