Magazin Srbija

Novi detalji iz škole glume: 6 strogih pravila profesora Aleksića i uvijene pretnje

mika-aleksic

Hrabra glumica Milena Radulović izašla je u javnost o užasnom seksualnom zlostavljanju koje je doživela u školi glume Mike Aleksića i postala tema broj 1 u Srbiji. Glumica je sada otkrila nove detalje o nedelima profesora Aleksića i tako “dolila ulje na vatru”.

Podserimo, poznati srpski reditelj i učitelj glume Mika Aleksić priveden je zbog optužbi glumice Milene Radulović da ju je silovao dok je bila maloletna, a Milena je za domaće medije ispričala kako je izgledao boravak u njegovoj školi glume.

6 pravila

Pravila su bila surova i bilo ih je šest, a deca su dobijala “uvijene” pretnje ako progovore roditeljima šta se u školi događa.

Prvo pravilo je bilo, kaže Milena, “blago niščima duhom, njihovo je carsko nebesko”.

Drugo, “ne ljutim se ja što vi mene lažete, nego što vi mislite da ja vama verujem”. Kada bi ga neko slagao, dobijao je zadatak da 1.500 ili 2.000 puta napiše u svesku to prekršeno pravilo.

Treće pravilo je bilo “u grupi nema samoupravljanja, samo Mika upravlja”, četvrto “u grupi nema zaljubljivanja, jer to kvari prijateljstvo”, a peto “u grupi se navija za OFK Beograd”.

Šesto pravilo se odnosilo na kašnjenje. “Niko se u gaće nije usr’o što mu je nužnik daleko, no što je kasno krenuo”, govorio je Aleksić, kako kaže Milena Radulović.

U Mikinoj grupi bile su i Hana Selimović, koja je kazala da je iz nje izašla “uz traume”, kao i Đurđina Radić, koja je školu “Stvar srca” nazvala “Mikinom sektom”. I Milena kaže da je atmosfera bila strašna, razumela je kazne, kaže, kada je bila kriva i prihvatala ih je. Ipak, osećala se neprijatno kada ih je, kako tvrdi, stavljao na stub srama samo zato što imaju mišljenje koje se ne podudara s njegovim.

“Bio je surov kada kažete nešto što nije po njegovom. Toga dana biste bili na tapetu. Kod Miroslava Aleksića je bilo mnogo surovije nego na bilo kojem treningu ili času na kojem sam ikada bila”, priča Milena Radulović, a prenosi Mondo.

Možda i najneobičnija stvar bilo je Aleksićevo svojevrsno “poništavanje” roditelja i njihove uloge u životima dece koja su pohađala njegove časove.

“Roditelji nisu smeli da budu prisutni, niti je Mika komunicirao s njima. Da li na osnovu toga odakle su, ili zbog zanimanja, uvek je postojalo nešto čime bi ponižavao roditelje u razgovoru sa njihovom decom. Dešavalo se da je to nekima smetalo, pa su napuštali grupu. Mika je za njih govorio da su lenji i slabi”, priča Milena Radulović.

Prema njenim rečima, Aleksić bi stalno govorio: “Ja ovde nikoga nisam zvao! Ti meni, sine, ne trebaš, ja tebi trebam!”. Deca bi se zatim vezivala za drugare, išli su na izlete i vašare, pa bi im napuštanje grupe teško padalo.

Aleksić je na časovima govorio i o seksu

“Tema seksa i erogenih zona, vežbi gde se vršnjaci zbližavaju i dodiruju… Priča o seksualnosti je bila prisutna kad smo imali 13-14 godina. Pitao nas je javno te stvari, a nasamo nas je pitao da li imamo seks, da li nam prija i govorio da je seks bitan zbog zdravlja. Tada nam je delovalo da je to pedagoški. Pitao je sve, pa zato nismo mislili da je nešto neprirodno”, kaže Milena Radulović.

Mikin autoritet među decom je rastao, a polaznici su ga se plašili, kako kažu devojke koje su ga prijavile policiji. Tvrde da im je pretio “u nekoj upakovanoj formi”.

“Kroz razgovor naglasi da ako ikada progovoriš, on je to što jeste i niko neće poverovati, te da nam prijateljski to ne preporučuje”, kaže Milena Radulović.

Miroslav Aleksić će biti saslušan tokom dana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Uz saslušanje, tužilaštvu će biti podneta krivična prijava od strane policije koja će ga teretiti za krivično delo silovanja. Aleksić nije obavezan da da izjavu; on može da se brani i ćutanjem, ukoliko tako bude želeo.

Za krivično delo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora. Zakon pravi razliku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Policija poziva žrtve da se jave

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su Miroslava Miku Aleksića (68) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, saopštio je MUP.

Sumnja se da je on u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne. Osumnjičenom Aleksiću je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, navedeno je iz policije.

U subotu uveče Milena je u svojoj ispovesti ispričala da se sve dogodilo u školi glume, “više od jednom”, kada je imala samo 17 godina a Aleksić već 61.

Pitali smo psihološkinju sve što ste u komentarima tražili od Milene Radulović

65 Shares
Share via
Copy link