novi-sad
Magazin Novi Sad

Zašto poskupljuju nekretnine u Novom Sadu?

Za metar kvadratni stana u Novom Sadu trenutno treba izdvojiti od 700 do 1800 evra koliko koštaju najatraktivnije lokacije u samom centru grada. Razlog za ovakav skok cena stana u Novom Sadu jeste sve veća ponuda, ali i potražnja, kažu u agencijama za nekretninu.

Cene nekretnina u Novom Sadu u proteklih nekoliko meseci porasle su od 50 do 250 evra po kvadratu, a na kupovinu nekretnina najčešće se odlučuju mladi bračni parovi koji po prvi put rešavaju stambeno pitanje.

Eleonora Vasović, agent za prodaju nekretnina kaže da se rast cena vidi na novim bulevarima, nekada Somborskom, a danas Bulevaru patrijarha Pavla, kao i na Bulevaru Evrope.

Kako pronaći stan u Novom Sadu?

„Cene su pre Nove godine bile oko 1.000 evra po kvadratu, sad su već dostigle cenu od 1.100 do 1.200 evra. Centar je doživeo nagli skok cena, i to je sasvim razumljivo, jer nema lokacija za izgradnju u centru. Kad se pojavi zgrada koja se zida na nekoj atraktivnoj lokaciji, tu su cene do 1.800 evra“, kaže Vasović.

Stručnjaci kažu da je za nagli porast cena stanova zaslužna povećana tražnja, a da je najveće interesovanje za objekte u novoj gradnji.

„Povoljni su stambeni krediti sa relativno niskim kamatnim stopama od 2 do 3 odsto. Ukoliko im je prvi stan ljudi su oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina, daju im se raznorazni benefiti, pa se tako i odlučuju na kupovinu u novogradnji“, kaže ekonomista Boris Kršev.

Rent A Car Novi Sad

Iz agencija navode da su lokacije na staroj Detelinari i Satelitu i dalje najjeftinije, dok su stanovi na Grbavici, Limanima i Bulevaru oslobođenja najtraženiji.

Stan na dan: Duplo veća zarada nego od podstanarske kirije

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

1 Comment

Klikni da komentarišeš

  • Investitori su dosli, sve je vise onih koji imaju posao i koji hoce da rese svoje stanbeno pitanje . Zato je je ovolika potraznja za stanovima a cim je traznja veca skace i cena nekretnina.

Share Follow Tweet Share Share