cekanje
Foto: 021.rs
Vesti Novi Sad

Zvanično: Za haos pri zameni knjižica krivi su građani!

Jedinstvena organizacija sindikata Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštila je da su „radnici RFZO u prethodnih deset meseci predano radili na poslu zemene starih knjižica novim karticama za zdravstveno osiguranje za preko 6,5 miliona osiguranika“.

Sindikat se oglasio saopštenjem povodom, kako su naveli, natpisa u medijima i pominjanja zaposlenih u RFZO u negativnom kontekstu, u vezi sa izradom kartica za zdravstveno osiguranje. Kažu da su radnici RFZO u prethodnom periodu trpeli različita prozivanja i komentarisanja u medijima, verbalne, pa čak i fizičke nasrtaje osiguranika na zaposlene.

„U prethodnih deset meseci predano smo radili, kako u redovno radno vreme za koje jesmo plaćeni, tako i prekovremeno (popodne i u dane vikenda) za šta nismo plaćeni, a završetak ovog posla shvatili smo kao zadatak nad svim zadacima i kao posao od opšteg interesa, preduzet u korist osiguranika Repuličkog fonda“, stoji u saopštenju koje potpisuje predsednik Sidnikata Nenad Pavlović.

Dodaje se i da će posao zamene zdravstvenih knjižica biti završen u narednih 10-ak dana, te da su radnici RFZO obavljali posao zamene knjižica u situaciji kada su im plate zamrznute već tri godine i dok je ukupan broj zaposlenih u Fondu za 150 manji od maskimalnog broja koji je odredila Vlada Srbije, a da im pritom novo zapošljavanje nije odobravano.

Navode i da su građani blagovremeno obaveštavani o obavezi i mogućnosti zamene knjižica, ali da su cela 2015. godina i prva polovina 2016. protekle bez iole većeg broja zahteva za izdavanje kartica, „uz nezainteresovanost poslodavaca i samih građana da ovaj posao započnu blagovremeno, a ne u poslednji čas“.

„Na kraju ovog mukotrpnog, fizički i mentalno iscrpljujućeg vanrednog posla oko izdavanja kartica za sve zaposlene u Republičkom fondu, najmanje što smo očekivali je negativno kvalifikovanje i vređanje kroz medije“, stoji u saopštenju Jedinstvene organizacije sindikata RFZO.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će „neki ljudi morati da snose konsekvece zbog kašnjenja u isporuci novih zdravstvenih kartica“.

Trgovci masovno i drsko Novosađanima odbijaju reklamacije

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share