Magazin Srbija

Zverski je silovao 3 dana i 3 noći posle svadbe dok nije umrla, dobio samo 2 godine robije

Antigona, mlada
Foto: Printskrin/Tviter

Prošlo je 11 godina od događaja na koji bi se trebalo podsećati bar na svaka tri meseca. U prvom redu, sudske vlasti na Balkanu koje su u konkretnom slučaju zaključile da je dve godine robije sasvim dovoljno za ubistvo. Zapravo, ako je tri dana zaredom ovaj čovek imao seksualne odnose sa suprugom, to očito, prema mišljenju suda, i nije ubistvo.

Jer, Bože moj, spavao je sa suprugom, a to što je ona sve vreme krvarila, to samo znači da je majka i otac nisu udali „spremnu“.

Bislim Morina, otac preminule Albanke, udao je svoju ćerku kao kraljicu, pisali su prištinski mediji ali je njen brak sa Hilmijem, iz sela Mališevo, trajao samo tri dana.

Krvarila je danima, a on je i dalje imao seksualne odnose s njom

Kako su rekli tužioci, ona je preminula zbog krvarenja iz genitalija, koje je počelo nakon prve bračne noći.

Da podsetimo, sve se dogodilo u noći između 27. i 28. jula 2011. godine, a porodica preminule žene optužuje Hilmija da ju je ubio.

Kako kažu, on je nastavio da upražnjava seks sa Antigonom iako je bila u teškom stanju, sa obilnim krvarenjem iz genitalija. Sud je najpre smatrao ovaj predmet završenim, ali nakon šest godina, apelacioni sud je odlučio da vrati slučaj na ponovno suđenje (2018. godine).

Porodica Antigone u ovom postupku tražila da se sa predmeta izuzme sudija Mizahir Šabani.

– Tri dana i tri noći je imao seks sa njom dok je krvarila, i nije je odveo kod doktora. Sam je priznao to priznao pred sudom – rekao je otac Antigone.

Ipak, porodica optuženog ne smatra da je bilo šta loše počinjeno.

Radio sam dve i po godine kako bi oženio brata i onda se desilo ovo

– Mi nemamo šta više da radimo. Poznato je ko je krivac. Krivci su njeni roditelji koji je nisu prvo odveli kod doktora zbog problema koje je imala. Proveo sam dve i po godine radeći u Austriji kako bih oženio brata. Venčanje me je koštalo 24.000 evra. I onda smo se vratili i sve ovo se desilo – rekao je Hilmijev brat.

Antigona Morina preminula je 28. jula, četiri dana nakon što se udala za Hilmija Zenina. Prema podacima koje su izneli tužioci, uzrok smrti je krvarenje iz genitalija nakon prve bračne noći.

Podsetimo, Osnovni sud u Đakovici je osudio na samo dve godine zatvora Hilmija Zenina, bivšeg supruga Antigone Morine. Apelacioni sud je nekoliko godina kasnije odlučio da vrati predmet na ponovno suđenje, a njen bivši muž je optužen da je počinio zločin i da nije ispunio porodične obaveze (nije je odveo kod doktora već je nastavio da ima seksualne odnose s njom).

Izvor: espreso.co.rs

Protest u Prištini zbog silovanja devojčice:’Ako se plašiš mraka zapalićemo grad’

Luftika redakcija

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

432 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap