hronika Srbija

Kako da se odbranite od silovatelja: Ovaj jedan pokret može da vas spasi (VIDEO)

silovanje-zlostavljanje
Foto-ilustracija: Shutterstock

Vest da je Igor M. (44), serijski silovatelj, izašao posle 15 godina iz zatvora “Nova skela” javnost nije ostavila ravnodušnom, naročito zbog činjenice da je reč o višestrukom povratniku.

– Savetujem žene da obrate pažnju, da uvek kod sebe imaju mali dezedorans ili biber sprej. Bitno je sebe zaštititi- izjavio je Vladimir Savić, bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova koji je 2007. godine učestvovao u hapšenju ovog kriminalca.

Ukoliko nemate kod sebe nešto od toga, bilo bi korisno da poznajete osnovne tehnike samoodbrane. Ako nemate vremena da idete na časove borilačkih veština, obavezno pogledajte ovaj video.

 

Američka glumica i bivša rvačica Iv Tores Garsija pokazala je tehniku odbrane, koja će napadača onemogućiti da seksualno napastvuje žrtvu.

Iako je strah dominantan, korisno je u tom trenutku pobediti ga i koliko toliko upravljati razumom, jer to je vaša pansa.

Potom je potrebno da levom ruku povučete majicu napadača do vrata, upotrebite desnu, a zatim ih ukrstite i stisnete jako.

Na taj način ćete prekinuti dotok kiseonika kod silovatelja, što će osujetiti u nameri, a vama dati priliku da pobegnete.

“Igor sigurno vreba novu žrtvu”, policajac koji je uhapsio silovatelja upozorava javnost

OGLAS

64 Shares
Share via
Copy link