Magazin

Sačekao bi me ispred toaleta: Slovenačku glumicu Miu Skrbinac profesor zlostavljao 2 godine

mia-skrbinac1

Milena Radulović je svojom ispovešću i krivičnom prijavom protiv profesora glume Mike Aleksića pokrenula lavinu zastrašujuće istine u čitavom regionu, a o seksualnom uznemiravanju progovorila je i mlada slovenačka glumica Mia Skrbinac.

Posle krivične prijave koju je u Beogradu pokrenula Milena Radulović, njena koleginica i vršnjakinja iz Slovenije Mia Skrbinac izašla je u javnost sa tvrdnjama da je tokom studiranja na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju jedan o profesora polno uznemiravao.

Kako je otkrila slovenačka glumica, poznati glumac i profesor glume verbalno i seksualno ju je uznemiravao tokom studiranja od 2014. do 2016. godine, piše RTS.

– Neprijatnost koju tada osećate i posledice koje snosite su ogromne. To je postepeni gubitak dostojanstva, samopoštovanja – rekla je Skrbinacova.

Istakla je da tokom studija nije mogla da govori o tome.

– Bilo me je sramota, bilo me je sramota da priznam sebi. Smatrala sam sebe snažnom ženom sa jasnim stavovima. To da u takvoj situaciji ne mogu da reagujem, da se otrgnem, bilo mi je teško da podnesem – rekla je mlada glumica.

Glumica je govorila u emisiji “Tednik”, čiji su delovi prikazani i u glavnim večernjim vestima na javnom servisu.

– Čekao bi me ispred toaleta, u baru Drame i na drugim mestima – ispričala je glumica, prenosi Espreso.

Mia Skrbinac nije imenovala profesora, a za svoj čin je dobila punu podršku kolega i najavu dekana da će reakcija biti oštra ako dođe do istrage.

Glumica Milena Radulović, koja je Miroslava Aleksića optužila za silovanje koje je počinio dok je pohađala njegovu glumačku školu, pokrenula je lavinu svedočanstava žena iz celog regiona. One su se povezale i počele da objavljuju svoja iskustva sa seksualnim zlostavljanjem na Fejsbuk grupi “Nisam tražila”.

Mračne tajne elitnog društva: U Francuskoj žrtve incesta svaka 5. devojčica i 13. dečak

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link