Magazin

Silni Jutka isključio kablovski signal u Brusu, dok Srbija sramno ćuti

Nešto pre 22 časa, čitav Brus je u sredu uveče ostao bez kablovske televizije, javlja Brus online.

Na taj način stanovnici ovog malog mesta u Srbiji bili su onemogućeni da gledaju prvi deo emisije “Život priča”, posvećene seksualnom uznemiravanju Marije Lukić od strane predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

Iz lokalnog kablovskog operatera tvrde da je bilo pritisaka na njih da se ugasi signal.

Šta da vam kažem kad sve znate

Direktor City Servisa Zoran Radojković za Raskrikavanje je rekao da je neko zvao njegove radnike sa molbom da sami prekinu signal, ali su oni to odbili. Ali nije mogao da kaže od koga je stigao takav zahtev.

– Šta da vam kažem. Očekujete da od mene da ja to kažem, a sve znate – rekao je Radojković i dodao da “već 15 godina nisu imali nikakvih problema”.

– To je podzemni kabl, nestanci napajanja se retko retko kada dešavaju. Desi se da dođe do prekida signala ako u u celom gradu nema struje, pa onda i kod nas. Ne pamtim da je samo Dom kulture ostao bez struje.

Dom kulture u Brusu je sinoć od 10 sati uveče bio jedini bez struje. Struja je došla tek jutros, a Radojković navodi da ne pamti da se to ikada desilo za 15 godina koliko City Servis koristi prostorije ove ustanove.

– Zamislite kako je meni bilo kad su me pozivali ljudi, bilo je i uvreda… Probali smo da saznamo u Domu kulture šta se dešava, da li je pala sklopka ili nešto slično, rekli su da ne znaju šta je ali da ne mogu pre jutra da reše problem, tako da je signal stigao oko pola šest ujutru – dodao je Radojković kaže on.

Ne može mu niko ništa

TV Prva je saopštila da je, prema njihovim nezvaničnim saznanjima, taj zahtev stigao od predsednika Opštine Milutina Jeličića Jutke, koga je Marija Lukić, nekada zaposlena u njegovom kabinetu, prijavila za seksualno zlostavljanje.

Zbog nemogućnosti da se gleda emisija o slučaju koji poslednjih godinu dana potresa Brus, desetine nezadovoljnih građana protestovalo je vozeći se ulicama opštine uz trubljenje.

Iz Elektrodistribucije Brus rekli su za VICE da nije bilo prijavljivanih kvarova niti gašenja struje, i da je kvar bio u okviru objekta Doma Kulture.

Iz Doma kulture nismo dobili komentar uz obrazloženje da je direktor jedini koji može da razgovara sa medijima, a da je on trenutno na sednici skupštine Opštine i ne može da se javi.

Ladno “Usla voda u coaxioni kabal”. Ovo je Sloba radio 90ih, vec vidjeno.. Ugasili struju u Domu Kulture i nisu hteli da…

Gepostet von Aleksandar Grbic am Mittwoch, 27. Februar 2019

Marija Lukić, sekretarica iz Brusa u martu prošle godine je ustala protiv uznemiravanja svog šefa koje je konstantno trpela. Ona je navela da već godinama trpi uznemiravanje i kao dokaz iznela preko 15. 000 sms poruka koje joj je on poslao.

Uprkos pretnjama i uznemiravanjima koji su usledili nakon prijavljivanja, kao i osude sredine, glas Marije iz Brusa je ohrabrio još najmanje sedam žena koje su prijavile Milutina Jeličića, predsednika opštine i funkcionera SNS, za seksualno uznemiravanje i napastvovanje.

Proganjao ju je 30 godina, a priča ove Novosađanke je kao scenario najjezivijeg psiho-trilera

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
866 Shares
866 Shares
Share via
Copy link